Σε ποιά ηλικία σας εμφανίστηκε η κατάθλιψη;
Εγώ αν και ευαίσθητο παιδί ήμουν μια χαρά.Η κατάθλιψη άρχισε με έκτακτες συστολές στα 35 και μετά ιλιγγοι.Είχα προβλήματα με την υγεία των παιδιών ασθμα κ.λ.π αλλά σε βαριά μορφή.Τώρα υπάρχουν τα σπρέυ και ένα σωρό φάρμακα που μπορείς να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις.Εμείς κάναμε κορτιζόνη μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο.Μετά αντιμετώπισα με το αλλο μου παιδί κάποιο πρόβλημα υγείας και το ξεπεράσαμε δόξα τω Θεώ αλλά έχω πάθει φοβία με τα παιδιά μου.Ο πατέρας τους ναυτικός και ήμουν πάντα μόνη να αντιμετωπίζω αρρώστειες και ένα ανελέητο κυνήγι απο τα πεθερικά μου γιατί τους είχε κακομάθει ο άνδρας μου και τον εκμεταλεύονταν οικονομικά.Όύτε ο Φωσκολος δεν θα έγραφε τα σενάρια που έχω περάσει.Μόνη κλεισμένη σ'ενα σπίτι χρόνια ολόκληρα.Ομως έκανα ότι μπορούσα για τα παιδιά μου και κατάφερα να τελειώσουν το πανεπιστήμιο και το σπουδαιότερο να έχω δύο παιδιά με αρχές.Εγώ έσπασα από την υπερπροσπάθεια πολλές φορές αισθανόμουν ότι ανέβαινα ένα βουνό που τελειωμό δεν είχε.Μετά τα 40 άρχισαν τα σοβαρότερα προβλήματα έκανα μια θεραπεία και για 3 χρόνια τα κατάφερνα.Τώρα έχω υποτροπιάσει είμαι 50 χρόνων σε δύσκολη ηλικία δεν έχω ζήσει τίποτε και ξαφνικά βλέπω στον καθρέφτη μια γριά.Πίνω ένα σωρό φάρμακα αλλά αισθάνομαι ένα βάρος στην ψυχή μου μια στενοχώρια δεν έχω όρεξη για τίποτε δεν θέλω να μου μιλάει κανείς.Θα ηθελα να πάω κάπου μακριά να αλλάξω παραστάσεις να μην κάνω τίποτε.ακ'ομη και το μαγείρεμα το κάνω με το ζόρι.Υπάρχει αλλος με τέτοια συμπτώματα;