Originally Posted by
mindcrime
Εγώ είμαι χημικός μηχανικός που σημαίνει πως γνωρίζω την ύλη του 75% των μαθημάτων που θα δώσει κάποιος για να περάσει σε στρατιωτική σχολή. Θέλει δυνατούς χαρακτήρες και συνειδητοποιημένους η επιτυχία. Για να πετύχεις την εισαγωγή σου σε αυτές σαν αξιωματικός σε κάποιο σώμα (που είναι και αυτό που πραγματικά αξίζει) χρειάζεται για δύο χρόνια να είσαι χωμένη στο διάβασμα, ούτε φίλους, ούτε βόλτες, ούτε τίποτα μόνο διάβασμα. Υποθέτω πως θα έχεις τεράστια κενά να καλύψεις για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στην ύλη της Γ λυκείου, οπότε θέλεις τουλάχιστον ένα 8μηνο να καλύψεις αυτά τα κενά. Αν τα καλύψεις αυτά τα κενά σε 8 μήνες τότε στους υπόλοιπους 15 μαθαίνεις την ύλη για την Γ λυκείου και πηγαίνεις στις εξετάσεις με αξιώσεις, δηλαδή του στυλ εγώ θα περάσω σχολή ικάρων γιατί είμαι έτοιμη να λύσω τα πάντα με τους ιδανικότερους τρόπους. Έχεις το σθένος όμως για 2 χρόνια να κλείσεις τα αυτιά σου σε όλους και όλα, να διαβάζεις και να μην κάνεις τίποτα άλλο; Για την έκθεση δεν μπορώ να έχω άποψη (για αυτό είπα γνωρίζω το 75% της ύλης) αλλά για τα υπόλοιπα έχω άποψη και σου λέω πως θέλει θυσία. Δεν υπάρχει οι άλλοι είναι εξυπνότεροι και εγώ όχι, υπάρχει το είμαι αποφασισμένη να κάνω ό,τι πρέπει και σε πιάνει ένας καθηγητής και ξεκινάει να σε διαβάζει για να δει πως διαβάζεις, να βρει τα λάθη σου, να σου προτείνει τον ιδανικότερο τρόπο και να ανοίξεις τα φτέρα σου σε αυτό το ταξίδι. Έχεις τα κότσια να το κάνεις; Αν τυχόν περάσεις πχ ΣΣΕ ή ΣΙ ή ΣΝΔ τότε αυτομάτως την ίδια στιγμή απελευθερώνεσαι, μένεις στην σχολή και σε πληρώνουν κιόλας! Το σθένος για να το πετύχεις το έχεις ή φοβάσαι;