Ακούω τη δική μου φωνή μέσα από το δικό σου στόμα...
Time_series ήταν συγκλονιστικά αυτά που είπες!
Σαν να άκουγα τη δική μου φωνή μέσα από το δικό σου στόμα... Είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάς σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ. ειδικά αυτό που είπες:
...ειναι πολυ δυσκολο.. να συνειδητοποιεις οτι δεν ξερεις τον πατερα σου και οτι πιθανον να μην τον μαθεις ποτε..
Ακριβώς αυτό είναι που με τσακίζει κυριολεκτικά! Στη σκέψη ειδικά ότι σε λίγο καιρό ο πατέρας μου δε θα υπάρχει πια...
Αν διαβάσεις και τη δική μου ιστορία στο forum θα δεις κάτι ανάλογο...Ο πατέρας μου αρνείται το πρόβλημά του και δε θέλει να βοηθηθεί. Από ότι ξέρω στο παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε κλινική λόγω νεύρωσης που είχε πάθει πολύ πριν παντρευτεί. Στη συνέχεια δεν ξέρω τη θεραπεία του αλλά από όσο τον θυμάμαι δεν έπαιρνε φάρμακα. Και δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κάτι ψυχολογικό.
Το ρητό του είναι \"Ο καλύτερος γιατρός είναι ο εαυτός μας\" αλλά έχει φτάσει στο άλλο άκρο. Δεν έχει παραδεχτεί την κατάθλιψή του και τη φοβία του ή μάλλον δεν θέλει να φανεί αδύναμος και να το ομολογήσει...
Time_series, ίσως ο μπαμπάς σου νιώθει απίστευτες ενοχές που βλέπει το παιδί του να τον αντικρύζει έτσι...Μάλλον έχει χάσει την ελπίδα ότι θα γίνει καλά αφού μέχρι τώρα δεν είδε σημαντικά αποτελέσματα και γι\'αυτό δε σε αφήνει να τον βοηθήσεις...Μπορεί να θεωρεί όλους τους γιατρούς ψεύτες και φιλοχρήματους όπως και ο δικός μου...
Εσύ όμως να μην αφήσεις την προσπάθεια... Το δυσκολότερο είναι πιστεύω αν έχουν χάσει την εμπιστοσύνη και στους γιατρούς οπότε προσπαθούν μόνοι τους να γίνουν καλά ενώ δεν μπορούν!
Βρείτε κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης του να του μιλήσει. Αν ήταν δυνατό και κάποιον που έχει περάσει από κατάθλιψη και έχει θεραπευτεί. Εγώ ακόμα προσπαθώ να \"στήσω\" μια τέτοια συνάντηση, ίσως αλλάξει κάτι. Και αν υπήρχε κάποιος γιατρός-φίλος πιστεύω θα μπορούσε να τους πείσει πιο εύκολα ότι μπορούν να βοηθηθούν, αρκεί να το θελήσουν και να το προσπαθήσουν. Στη δική μου περίπτωση δυστυχώς δεν υπάρχει, μακάρι να υπήρχε...
Εύχομαι να πάνε όλα καλά για σένα... Περιμένω νέας σου με μεγάλη ανυπομονησία...