Μαθαίνω πως θα πρέπει να ζει ένας Χριστιανός και αγχώνομαι και απονθαρρύνομαι.
Έχουμε την Παλαία και την Καινή Διαθήκη. Υπάρχουν κάποια πράματα στην Παλαιά που νομίζω, δεν εφαρμόζονται σήμερα. Για παράδειγμα:
1) η θανάτωση ανθρώπων για τη αμαρτία τους
2) κάποιοι τελετουργικοί κανόνες σχετικά με τα μαλλιά και με το ύφασμα των ρούχων.
Νομίζω, ρώτησα έναν μοναχό και μου είπε κάτι τύπου ότι κάποιοι κανόνες δεν εφαρμόζονται σήμερα, λόγω του Χριστού ή κάτι τέτοιο.
Tον ρώτησα για την γυναίκα και τα παντελόνια και μου είπε έστειλε το εδάφιο από το Δευτερονίμιο.
Δευτερονόμιο 22, 5:
"Ενδύματα και πράγματα που αρμόζουν στον άνδρα, δεν θα τα βἀλει επάνω της η γυναίκα. Και δεν θα φορέσει ο άνδρας γυναικεία φορέματα. Διότι οποιοσδήποτε τα κάνει αυτά, είναι σιχαμερός ενώπιον Κυρίου του Θεού σου".
και ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι σεμνα΄ντυμένες.
Άν κάποιοι κανόνες από την Παλαιά δεν εφαρμόζονται σήμερα, τότε γιατί πρέπει αυτό να εφαρμοστεί. Επίσης, τότε νομίζω, είχαν κάτι σαν χιτώνες. Ποιός αποφάσισε οτι το παντελόνι είναι ανδρικό ρούχο? Δηλαδή, αν μια γυναίκα θέλει να αθληθεί τί θα κάνει?
Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, οι Ορθόδοξοι πιστεύουν ότι πρέπει να εξομολογούμαστε στον Χριστό μέσω του πνευματικού μας. Νομίζω και οι Καθολικοί. Κάποιοι έχουν άλλη γνώμη.
Επίσης, οι Θρθόδοξοι πιστεύουν ότι είναι καλό να έχουμε εικόνες και να προσευχόμαστε σε Αγίους ενώ άλλοι διαφωνούν.
Αν οι πατέρες του Χριστιανισμού (Ορθόδοξοι, Καθολικοί κ.α) διαφωνούν μεταξύ τους, τότε τί θα πρέπει να κάνει ένας Χριστιανός?\
Mάλιστα, ο μοναχός μου είπε ότι μια Χριστιανή για να είναι 100% σωστή θα πρέπει να μην ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι αν το κάνει λογω του σχολείου, θα πρέπει να εξομολογηθεί.
Τα γράφω όλα αυτά γιατι απλα θέλω να τα βγάλω από μέσα μου.