Υπάρχει κάποια γυναίκα που έπαιρνε αντικαταθλιπτικα στην εγκυμοσυνη?
Printable View
Υπάρχει κάποια γυναίκα που έπαιρνε αντικαταθλιπτικα στην εγκυμοσυνη?
Το συζήτησα και με τη δική μου γυναικολόγο και με άλλον ένα. Και οι δύο μου είπαν ότι μπορώ. Για να καταλάβεις τι συμβαίνει, προσπάθησα για δεύτερη φορά να κόψω τα αντικαταθλιπτικα για να κάνω και άλλο παιδί αλλά υποτροπιασα και τις δύο. Αυτή τη στιγμή είμαι χωρίς φάρμακο αλλά είμαι χάλια. Δε ξέρω τι κάνω. Ο ψυχολόγος λέει ότι μπορώ να τα καταφέρω και ο ψυχίατρος ότι δε μπορώ χωρίς φάρμακα. Κάποιες φορές νιώθω ότι μπορώ αλλά άλλες είμαι τόσο χάλια που νιώθω ότι μόνο το φαρμακο μπορεί να με θεραπεύσει. Είμαι σε απόγνωση.
Ξέρω μια μαμά που στην δεύτερη εγκυμοσύνη έπαιρνε τα φάρμακα κανονικά αλλά δεν ξέρω ούτε τι φάρμακα και ούτε ακριβώς την διάγνωση της (δεν την έχω ρωτήσει για να μην έρθει σε δύσκολη θέση). Τώρα το παιδάκι της είναι 5 χρονών περίπου και φαίνεται μια χαρά.
Αλλά επειδή ο καθένας μας είναι διαφορετικός, αν εμπιστεύεσαι την γυναικολόγο σου καλύτερα να κάνεις ότι σου λέει.
Εγώ παιδια δεν έχω και πινω το ladose χρόνια. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης μου είπε κ ο ψυχίατρος κ ο γυναικολόγος ότι είναι αι ασφαλή.παρολο αυτα είναι κάτι που με αγχώνει. Δυστυχώς όμως είναι αδυνατο να είμαι λειτουργικη χωρίς το χάπι.
Όντως τα ladose και τα ζολοφτ που επερνα εγώ είναι τα πιο ασφαλή και ελεγμένα σε μια εγκυμοσυνη. Ο ένας γιατρός μου είπε ότι θα παίρνω τη δόση με την οποία είμαι καλά και ας είναι 100 ή 150 και η άλλη ότι μέχρι 75 μπορώ να παρω. Ο κάθε ένας έχει τη δική του άποψη. Οι ψυχολόγοι από την άλλη σου λένε θα τα καταφέρουμε χωρίς φάρμακα με ψυχοθεραπεία. Κάνω όμως πολλά χρόνια και πάλι υποτροπιασα.
Κι εγώ κάνω χρόνια αλλά μόλις κόβω το φαρμακο υποτροπιαζω. Τώρα άλλαξα ψυχολόγο και από τι κατάλαβα είναι της θεωρίας ότι πρέπει να θεραπεύσει το εσωτερικό παιδί που έχεις μέσα σου για να γίνεις καλά. Δε ξέρω αν έχω το κουράγιο να το κάνω είμαι 2 μήνες σε χάλια κατάσταση και έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι δε θα τα καταφέρω χωρίς φάρμακο. Απογοητευομαι όμως, γιατί να μη μπορώ?