Originally Posted by
dinar93
Καλησπέρα σε όλους και συγγνώμη που προκαταβολικά ίσως σας μαυρίσω κι εγώ τέτοιες μέρες! Έχει περάσει ένα δίμηνο σχεδόν που ξεκίνησα ξανά ψυχοθεραπεία καθώς έβλεπα ότι δε με χαροποιούσε τίποτα πλέον. Είμαι πολύ εμφανίσιμη, στα 27, με μεταπτυχιακό πρόσφατα, το οποίο μόλις τελείωσα προχώρησα στο να μετακομίσω από το πατρικό και να μένω μόνη μου εδώ και κάποιους μήνες. Έχω δουλειά (που δε μ'αρέσει ωστόσο και ψάχνω κάτι καλύτερο χωρίς να έχει προκύψει ακόμη), ανεξαρτησία (οικονομικά και υλικά-αμάξι) κι έχω καταφέρει σε αυτή την δύσκολη κατάσταση να τηρώ διατροφή/γυμναστική/δραστηριότητες/φροντίδα εαυτού όσο μπορώ, ξεκινώντας παράλληλα κι επαγγελματική πιστοποίηση για να διαβάζω. Είμαι όμως κενή. Έχω τεράστια μοναξιά ετών, τόσο σε φίλους (αν δεν στείλω /πάρω εγώ, δε χτυπάει το τηλέφωνο με αποτέλεσμα να μην έχω μακροχρόνιους φίλους-υποστηρικτικό πλαίσιο) όσο και σε συντροφικότητα (μη σας κουράζω με το ιστορικό, αν θέλετε μπορείτε να δείτε προηγούμενς ποστς μου). Έχω κάνει δύο σχέσεις μέχρι τώρα και απο τον τελευταίο μου χωρισμό περίπου 3 χρόνια πριν, 1 τοξική/χειριστική σχέση με λεκτική κακοποίηση και σχεδόν σωματική λίγων μηνών και περίπου 25 γνωριμίες στο σύνολο, λόγω μικρού κύκλου/δεν φλερτάρουν-ασχολούνται μαζί μου/ μόνο σεξ και ghosting. Οι προσπάθειες μου ενώ έχω τις αγνότερες προθέσεις βουλιάζουν κι απλά δεν κολλάω σε τελειωμένες καταστάσεις ούτε το πολυβασανίζω για τους ανθρώπους που δε θέλουν να μπουν στη ζωή μου. Αυτή η στασιμότητα με έχει εξαντλήσει ψυχικά, νιώθω ότι χάνω τα καλύτερα χρόνια μου και δεν έχω συναισθήματα πέρα από την μελαγχολία. Ούτε ερωτική διάθεση, ούτε "στροφάρω" κι απλά εκτελώ μηχανικά την καθημερινότητα. Χαρούμενη έχω να υπάρξω σχεδόν δυο χρόνια....ενώ προχωράω στη ζωή φαινομενικά κι έχω όλα τα χαρίσματα, δεν πιστέυω όλα θα αλλάξουν μαγικά και θα με αγαπήσουν, θα με θέλουν στη ζωή τους για παρέα, θα ερωτευτώ αμοιβαία ώστε να πάρω τα πάνω μου....Ο ψυχολόγος τόνισε τη βαρύτητα που δίνω στη μοναξιά καθώς χρειάζομαι στήριγμα λόγω της γρήγορης ενηλικίωσης μου που έγινε βάσει δυσκολιών, επειδή τίποτα δε μου ήρθε εύκολα μέχρι τώρα (θέματα υγείας/ανεργίας γονιών, ατυχίες κλπ). Επίσης, βρίσκει ότι έχω γνώση εκείνων που μπορώ να ελέγξω και πράττω σωστά ωστόσο θα συστήσει αγωγή που θα είναι στο χέρι μου να πάρω για τα καταθλιπτικά συμπτώματα. Έχουμε μια τελευταία συνεδρία, αλλά δε νιώθω ότι βοηθήθηκα, νιώθω ακριβώς το ίδιο και παράλληλα στεναχωριέμαι που δεν έχω χαρεί το σπίτι μου και περνάν οι ανούσιες κι ίδιες μέρες μου χωρίς να μου δώσει κάτι χαρά...οτιδήποτε μπορείτε να μου πείτε αν κάποιος/κάποια έχει περάσει κάτι παρόμοιο θα το εκτιμούσα πάρα πολύ. Βλέπω αδιέξοδο, δεν έχω πίστη και δε μ'αρέσει έτσι η ζωή μου. Καλές γιορτές!