Αίσθημα ιλίγγου/ πονοκέφαλοι λόγω άγχους
Καλησπέρα σας. Είμαι 21 χρόνων και φοιτητής. Γενικά από μικρός ήμουν αγχώδης, αλλά ποτέ δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για να μου προκαλέσει κάτι παραπάνω από το άγχος.
Ωστόσο από το δεύτερο έτος των σπουδών μου ξεκίνησε η κατρακύλα. Ξεκίνησε με έντονο κνησμό, ταχυκαρδίες( μάλιστα έχω πάει μια φορά στο νοσοκομείο επειδή δεν σταματούσε), θέματα με το έντερο μου και γενικά είχα συνεχώς το αίσθημα ότι κάτι δεν πάει καλά. Επειδή είμαι πολύ αγχώδης πάντα πιστεύω ότι έχω κάτι παθολογικό και κλασικά κάνω το λάθος να ψάχνω για συμπτώματα στο Ίντερνετ με αποτέλεσμα να νομίζω ότι έχω την χειρότερη αρρώστια κλπ. Το θέμα είναι ότι από τον Ιούλιο ξεκίνησα να έχω πονοκεφάλους, να μην μπορώ να κοιμηθώ εύκολα τα βραδια και να έχω συνεχώς αίσθημα ότι έχω σπασμός στο σώμα μου και στα πόδια. Υπήρχαν μικρές περίοδοι που δεν το ένιωθα και περίοδοι που ξανά ερχόταν πίσω. Από τέλη Σεπτεμβρίου έχω συνεχώς το αίσθημα ουι όταν σηκώνομαι πηγαίνω πέρα δώθε ενώ κανονικά στέκομαι χωρίς να κουνιέμαι και πλέον νιώθω αυτό το πρόβλημα. Νόμιζα οτ είχα ίλιγγο, πήγα σε νευρολόγο και μ είπε ότι ευθύνεται το άγχος αφού της είπα όλα μου τα συμπτώματα και ότι δεν χρειάζεται να προβώ σε περαιτέρω εξετάσεις όπως μαγνητική. Μου έδωσε απλά κάποιες βιταμίνες D. Μετά αυτό συνέχισε και πήγα και σε ΩΡΛ και μου είπε ακριβώς τα ίδια. Γενικά παρόλο που σε όσους γιατρούς έχω πάει, μου έχουν πει ότι για όλα αυτά ευθύνεται το άγχος, εγώ ακόμα πιστεύω ότι έχω κάτι παθολογικό και δεν ξέρω για τι όλη αυτή η ψύχωση. Πονάει το κεφάλι μ και αμέσως πιστεύω ότι μπορεί να έχω τη χειρότερη αρρώστια. Μερικές φορές, μου έχει τύχει να ξυπνάω το βράδυ και να μην μπορώ να ξανακοιμηθω, να περνάει η ώρα και όταν πια πάω να κοιμηθώ να πέφτω σε παράλυση ύπνου που είναι ο,τι χειρότερο. Τις προάλλες το έπαθα και νόμιζα ότι παθαίνω κρίση επιληψίας παρόλο που καταλάβαινα τι μου συμβαίνει.
Έχω φτάσει σε αδιέξοδο και δεν ξέρω τι να κάνω...