Σας ζητω να μου πειτε την γνωμη σας
Οπως σας έχω πει ο σύζυγος έρχεται σε 15 μερες και με απασχολεί πως θα τον κάνω να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι αστεία και έχω πρόβλημα.Ξέρει ότι η κατάθλιψη εμφανίστηκε πριν 10 χρονια μετά απο πολλά στρεσογόνα γεγονότα μετα από ψυχολογικό βιασμό με το αναγκάζομαι να κάνω όχι το σωστό αλλά αυτό που ήθελαν οι δικοί του,μετά απο απειλές μετά απο αρρώστειες και διάφορα άλλα.Εκανα τότε μια θεραπεία έγινα καλά και μετά 2 χρόνια αφού συνεχίζονταν τα προβλήματα ισως και χειρότερα υποτροπίασα.Απο τότε προσπαθω πίνοντας κάποια διαστήματα αντικαταθλιπτικά κάποια όχι, αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν τελευταία.Ισως πειδή βρίσκομαι και στην κλιμακτήριο, πάντως καταλαβαίνω ότι έχω καταθλιψάρα η οποία εμφανίζεται με αφόρητη αϋπνία μόνιμη κούραση και όλα τα γνωστα ,να μην θέλω να βγώ απο το σπίτι κ.λ.πΕτσι αποφάσισα να πάω σε σωστό γιατρό γιατί μέχρι και πριν ενα μήνα πήγαινα σε δημόσιο νοσοκομείο απλά για να μου γράφουν τα φάρμακα.Εχω κατά καιρούς μιλήσει και με ψυχολόγους έχω εκθέσει τις καταστάσεις παρουσία του άνδρα μου,και σκοπεύω να τον πάω και στον γιατρό τον οποιο και ο ίδιος εμπιστεύεται,σε αυτόν που πηγαίνω τώρα.Το θέμα είναι ότι στις συνεδρλιες μου το παίζει κακομοίρης λέει ότι προσπαθεί να βοηθήσει μέχρι να βγεί απο την δύσκολη θέση.Είναι δειλός σαν χαρακτήρας φυγόπονος και θέλει να εθελοτυφλεί.Του έχω μιλήσει πολλές φορές,του έχω πεί και στο τηλέφωνο πως δεν είμαι καλά΄.Δεν ξέρω πια τι λόγια να χρησιμοποιήσω για να τον κάνω έστω και λίγο να καταλάβει ότι θέλω συμπαράσταση.Ασχολείται με δευτερεύοντα θέματα και δεν θέλει να καταλάβει ποιες είναι οι προταιρεότητες.Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις όμως με κάποιο τρόπο πρέπει να ξυπνήσει και να μην ζει στον κόσμο του.Μπορείτε να μου πείτε τι μπορώ να του πω τι΄λόγια να χρησιμοποιήσω γιατί έχει σταματήσει το μυαλό μου.Εχουμε παιδιά ας είναι μεγάλα δυσκολεύομαι να κάνω τα απαραίτητα στο σπίτι, εγώ που κάποτε το ξεσήκωνα κάθε μέρα.Δυσκολεύομαι να σηκωθώ το πρωί απο το κρεβάτι αισθάνομαι τόση κούραση χωρίς να κάνω τίποτε.Το χειρότερο είναι πως μέχρι τώρα μπορούσα να κρυφτώ απο τα παιδιά μου,όμως αυτή τη φορά μου είναι αδυνατο και σίγουρα τα επηρεάζω. Οσο και αν προσπαθώ με έχουν ανακαλύψει και στενοχωριούνται ειδικά η κόρη μου προσπαθεί να με ζωντανέψει αλλά δεν έχω δυνάμεις και την απογοητεύω.Χθές για παράδειγμα μου ζήτησε η κόρη μου να πάμε στο Golden HALL.Δεν ήθελα, αλλά πήρα το αυτοκίνητο και πήγαμε ,εγώ σκεφτόμουν πότε να γυρίσουμε σπίτι.Πρώτη φορά είμαι τόσο πεσμένη πίνω ενα σωρό αντικαταθλιπτικά.Εκείνο που θέλω είναι να φύγω να με αφήσουν όλοι ήσυχη.Ειπα ότι θα του προτείνω ένα ταξίδι πείτε μου και σεις την γνώμη σας τι μπορεί να τον κάνει να ενεργοποιηθεί;τι άλλο να του πω; συγνώμη για την πολυλογία αλλά έχω φτάσει στα όριά μου.Δεν είναι κακός άνθρωπος δεν έχει μεγαλώσει με αγάπη αλλά το να εθελοτυφλείς δεν είναι λύση.