Originally Posted by
PotatoPotato
Καλησπέρα σας. Νίκο και Remedy, αν και αργά, ευχαριστώ για την απάντησή σας.
Μπαίνω μετά από αρκετούς μήνες χωρίς να ξέρω τι ακριβώς να γράψω, στο μυαλό και στην καρδιά μου πλέον επικρατεί ένα χάος, ένα κουβάρι σκέψεων και συναισθημάτων, όλα γλυκόπικρα. Σας γράφω με την ελπίδα ότι το να μοιραστώ όλα αυτά που αισθάνομαι έστω και με αγνώστους θα είναι λυτρωτικό και θα μου προσφέρει την ανακούφιση που τόσο έχω ανάγκη.
Η αλήθεια είναι ότι από τότε και μετά η ιστορία προχώρησε αρκετά, αν και δεν είχε καλό τέλος.
Μέσα στον επόμενο μήνα πήρα τη μεγάλη απόφαση και μίλησα στην κοπέλα για τα συναισθήματά μου. Δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση περί σεξουαλικών προτιμήσεων όπως πρότεινε η Remedy, έκρινα ότι δεν χρειαζόταν στη φάση που βρεθήκαμε εκείνο το βράδυ που της άνοιξα την καρδιά μου. Ήταν σαν η ίδια από μόνη της να με προέτρεπε να της μιλήσω, να της πω όλα όσα είχε ήδη καταλάβει, φυσικά. Κάποια πράγματα δεν κρύβονται.
Εκείνη δεν είπε πολλά, πέρα από το ότι υπήρχε κι από τη μεριά της κάποιο ενδιαφέρον, το οποίο δεν ήξερε αν και πώς θα εξελισσόταν στο πέρασμα του χρόνου, επειδή έχοντας βγει πρόσφατα από άλλη σχέση, δεν μπορούσε να δεθεί 100% συναισθηματικά. Το δέχτηκα. Δεν με ενδιέφερε το θέμα "σχέση/δέσμευση" ούτως ή άλλως και το ήξερε. Ήθελα μόνο να περνάω χρόνο μαζί της. Ωστόσο με τη στάση της έδειχνε για μεγάλο διάστημα ότι υπάρχουν ελπίδες, κι ότι αυτό το αμοιβαίο ενδιαφέρον θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι βαθύτερο. Παρ'όλα αυτά προσπαθούσα να είμαι συγκρατημένη. Όλο αυτό το διάστημα παρέμενε το γλυκό και κλειστό πλάσμα που γνώρισα, δεν την πίεσα ποτέ με ανούσιες εξομολογήσεις, μεγάλες κινήσεις και λόγια, προσπαθούσα να της δείχνω αυτό που νιώθω με διακριτικό τρόπο καθώς σεβόμουν το γεγονός ότι δεν ήξερε τι ήθελε. Μου αρκούσε να της μιλάω, αργότερα να βγαίνουμε και να καθόμαστε και να συζητάμε για ατέλειωτα θέματα από το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χάνοντας την αίσθηση του χρόνου (η χημεία που λέγαμε). Λίγο καιρό μετά προχωρήσαμε και σεξουαλικά, και ήταν πιο μαγικά απ' όσο θα τολμούσα να φανταστώ.
Φρόντιζε όμως συχνά να μου υπενθυμίζει με τον τρόπο της να μην παίρνω θάρρος, κάτι που από ένα σημείο και μετά άρχισε να με πληγώνει τρομερά και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Πριν ένα μήνα περίπου πήρα την απόφαση να της πω να διακόψουμε, επειδή δεν άντεχα πλέον να μην ξέρω ποια είναι η θέση μου στη ζωή της και δεν είχα άλλη δύναμη ώστε να συγκρατήσω τον εαυτό μου που είχε ήδη αρχίσει να την ερωτεύεται. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα καμιά ιδιαίτερη αντίδραση από εκείνη, επειδή γνωρίζοντάς την καταλαβαίνω πόσο δύσκολο της είναι να εκφράσει ανοιχτά τα συναισθήματά της. Παρ'όλα αυτά, ένιωσα ότι δεν της ήταν και τόσο αδιάφορη η απόφασή μου τελικά. Μου ζήτησε συγγνώμη που με πλήγωσε με τη στάση της και μου είπε ότι δεν θέλει να με χάσει από τη ζωή της. Λογικό θα μου πείτε, σίγουρα θα είχε δεθεί κι αυτή μαζί μου έστω και λίγο τόσους μήνες. Μετά από τόσες συζητήσεις και τόσα πράγματα που κάναμε μαζί. Αλλά δεν προσπάθησε να με μεταπείσει. Επίσης λογικό.
Είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να φερόμαστε φυσιολογικά για χάρη της κοινής μας παρέας, κάτι που μου είναι απίστευτα δύσκολο και γι'αυτό επί ένα μήνα έχω ψιλοαπομακρυνθεί. Ευτυχώς τα παιδιά ξέρουν και δείχνουν κατανόηση. Όμως μου είναι αδύνατον να τη βλέπω να μιλάει όπως παλιά, να φέρεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα και στην ουσία να καταλαβαίνω ότι δεν την επηρέασε καθόλου αυτό που συνέβη μεταξύ μας. Τελικά της πέρασε τόσο αδιάφορο; Είναι δυνατόν να δέθηκα μόνο εγώ μαζί της τόσους μήνες; Τότε γιατί είπε ότι δεν ήθελε να με χάσει; Δεν περίμενα να με έχει ερωτευτεί, ή να συνειδητοποιήσει ξαφνικά ότι με θέλει, μέχρι εκεί το έχω αποδεχτεί. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μην της λείπω καθόλου. Με πονάει πολύ όλο αυτό, όλο θέλω να της στείλω και όλο με σταματάω.
Δεν ξέρω τι να κάνω. Προσπαθώ να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά αλλά δεν μπορώ. Δεν ξέρω τι περιμένω να βγει γράφοντάς τα εδώ, ίσως ξαναδιαβάζοντάς τα βγάλω άκρη και καταλάβω τι μου συμβαίνει και γιατί και πώς να προχωρήσω.