Εγώ και μερικές ερωτήσεις...
Καλησπέρα σας,
Με λένε Δημήτρη και είμαι 25 ετών...Αποφάσισα να γράψω σε αυτό το forum για να ρωτήσω κάποια πράγματα που με απασχολούν, μιας και απ'όσο έχω δει τα άτομα εδω φαίνονται πολύ φιλικά και εξυπηρετικά και με αρκετές γνώσεις πάνω στην ψυχολογία.
Πρώτα,κάποια πράγματα για μένα:
Όπως είπα είμαι 25, και ζω μια ζωή...αρκετά βαρετή, χωρίς πολλές ευχαριστήσεις. Μένω μόνος και οικονομικά δύσκολα τα βγάζω πέρα,βαρετή δουλειά,λίγοι φιλοι... Πάντα ήταν έτσι η ζωή μου, και λόγω πολλών οικογενειακών,οικονομικών προβλημάτων καθώς και προβλημάτων υγείας (όχι δικών μου-της οικογένειας μου-) δεν ευχαριστήθηκα και δεν έζησα ποτέ "ξένοιαστα" και ευχάριστα παιδικά η φοιτητικά χρόνια. Ήμουν πάντα κλειστος χαρακτήρας που δεν εμπιστεύεται εύκολα και δεν κάνει εύκολα φίλους.
Τίποτα το ιδιαίτερο θα μου πείτε..ολονών λίγο πολύ έτσι είναι η ζωη... Το πρόβλημα είναι οτι πάντα,από την εφηβεία ήδη, ένοιωθα..ένα βάρος πάνω μου...μία μόνιμη στεναχώρια και απογοήτευση κυρίως απο τον εαυτό μου.Δεν ήμουν όμως απαισιόδοξος και σκεφτόμουν ότι "το καλό" όπου να'ναι έρχεται... Δεν ήρθε ποτέ.
Μετά από εναν άσχημο χωρισμό (όπου για πρώτη φορά ήμουν ερωτευμένος) , για τον οποίο κατηγορώ τον εαυτό μου, (μιας και ποτέ δεν αφέθηκα ελέυθερος και δεν πίστεψα ότι οτι το αγόρι με το οποίο τα είχα θα μπορούσε να με αγαπήσει) η ψυχολογία μου έχει χειροτερέψει:
Κλαίω συχνά (δεν έκλαιγα σχεδόν ποτέ) . Δεν εχω διάθεση να κάνω τίποτα και ό,τι κανω το κάνω νοιώθωντας βαρεμάρα και απαξίωση. Δεν μου αρέσει καθόλου ο εαυτός μου-και δεν εννοώ εμφανισιακά- (ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, αλλά πλέον πιστεύω οτι ποτε δεν θα γίνω αυτός που θα ήθελα να είμαι -δηλ. πιο κοινωνικός,πιο αστείος,πιο θαρραλέος,πιο χαρούμενος...). Είμαι συνέχεια απορροφημένος στον "κόσμο μου" και τις σκέψεις μου(πάντα έτσι ήμουν βέβαια... δεν μπορούσα να κάνω μια συζήτηση χωρίς να χάνομαι στις δικές μου σκέψεις). Θέλω να κάνω πράγματα που θα με ευχαριστούν, αλλά νοιώθω οτι δεν είμαι αρκετά καλός. Βαριέμαι τα πάντα και τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.
Δεν θέλω να νομίζετε οτι είμαι απο αυτούς που επειδή τον παράτησε ο γκόμενος τα έβαψε όλα μαύρα και έπεσε σε κατάθλιψη μέχρι να βρεί τον επόμενο.Ο χωρισμός απλά χειροτέρεψε συμπτώματα που πάντα είχα,και έβγαλε στην επιφάνεια ανασφάλειες και φοβιές που πάντα υπήρχαν.
Αν κάποιος μπήκε στον κόπο να διαβάσει όλα τα απο πάνω λοιπον, (συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο, προσπαθησα να δώσω μια οσο το δυνατόν πιο σφαιρική εικονα μου) θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
Πιστέυετε πως όλα αυτά οφείλονται σε κάτι πιο σοβαρό απο μια απλή "στεναχώρια" που όλοι αισθανόμαστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά? (δεν ψάχνω επιστημονική συμβουλη, απλά μια άποψη).
Θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος ψυχίατρος/ψυχολόγος/ψυχοθεραπευτης? (δεν γνωρίζω την διαφορά ανάμεσα στα τρία!) Ποιός απο τους τρείς?Με ποιόν τρόπο?
Πώς θα βρώ κάποιον "καλό" ειδικό?Πως θα ξέρω δηλαδή οτι "μου κάνει" αυτός στον οποίο θα παω? (υπενθυμίζω οτι δεν εμπιστεύομαι και δεν ανοίγομαι εύκολα σε ανθρώπους, και οτι τα οικονομικά μου δεν είναι κ πολύ καλα)
Τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας είνα καλα?Σου δίνουν σημασία?Είναι μήπως για πιο "σοβαρές" περιπτώσεις? (Έχω πολύ κακη εμπειρία παο γιατρούς του δημοσίου που δεν σου δίνουν σημασία επειδή δεν τους πληρώνεις)
Πώς θα νοιώσω επιτέλους καλά??
Νομίζω...αυτά ήταν!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...!