Καλησπέρα!Είμαι καινούριος στο φόρουμ και έτσι είχα μερικές αμφιβολίες για το αν ανέρτησα την δημοσίευση στην σωστή ενότητα.Ελπίζω να το κατάφερα...
Ήθελα να θέσω ένα θέμα που συναντάω σπάνια σε συζητήσεις ή γενικά πολύ σπάνια ακούω για αυτό...Ένα θέμα για το οποίο έπιασα τον εαυτό μου να ξέρει ελάχιστα, και θα ήθελα πολύ να ακούσω και την θέση των υπολοίπων.
Πως διαχειρίζεσαι την ήττα(και ως ήττα εννοώ την αποτυχία επίτευξης ενός στόχου)?Την όποια ήττα.Απο την πιο μεγάλη ως την πιο ασήμαντη.
Θέλω να πω,όλοι μας έχουμε εξοικειωθεί με την ιδέα του να "νικάμε",να πετυχαίνουμε συνεχώς τους στόχους που θέτουμε.Αλλά τι γίνεται όταν χάνουμε?Είτε επειδή αυτό που επιθυμούσαμε είναι αδύνατο,είτε απλά επειδή "παίξαμε και χάσαμε" και αυτό δεν αλλάζει-αυτή η "ήττα" δεν αντιστρέφεται.Τα βάφουμε όλα μαύρα και πέφτουμε σε κατάθλιψη?Αρνούμαστε να δεχτούμε την πραγματικότητα και απλά το ξεχνάμε?Συνεχίζουμε απεγνωσμένα και μάταια να προσπαθούμε να αντιστρέψουμε κάτι που δεν αντιστρέφεται για να μην βλάψουμε τον εγωισμό μας,"απεργώντας" όμως απο άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητας,?(κλπ,κλπ,κ� �π...)
Τελικά...μπορούμε να κερδίσουμε κάτι απο μία ήττα?Ίσως να μην αναφέρομαι τόσο στην "πράξη" της ήττας(την οποία πλέον μπορούμε να αποτρέψουμε στο μέλλον,ας πουμε),αλλά στην ιδέα της ήττας αυτή καθαυτή.
Κατά βάση αυτό είναι το ερώτημα που με απασχολεί και θα παρακαλούσα όποιον μπορεί να συνδράμει να το κάνει.