Η οικογένεια γενικότερα σας βοηθάει ψυχολογικά;
Θα ήθελα να σας ρωτήσω εκτός απο την/τον σύντροφο οι γονείς ή τα αδέλφια σας βοηθούν να ξεπεράσετε μια κατάσταση μπορεί να λέγεται κατάθλιψη ή κάπως αλλιώς δεν έχει τόση σημασία.Τώρα θα μου πείτε που κολλάει αυτό.Στα 27 μου χρόνια και ενω είχα και τα δύο παιδιά,αντιμετώπιζα κάποιο πρόβλημα με το μεγαλύτερο παιδί μου και ήθελα να συμβουλευτώ κάποιον ειδικό.Φυσικά ο άνδρας μου ανένδοτος.Οταν έφυγε για ταξίδι αποφάσισα να πάω μόνη.Μην νομίζετε ότι ήταν εύκολο μιλάμε για 23 χρόνια πριν που άκουγαν ψυχολόγο και αμέσως το μυαλό πήγαινε στην τρέλλα.Υπήρχε ένα θέμα που ήθελα να είμαι προετοιμασμένη για τι πως θα απαντήσω στο παιδί μου ώστε να μην το πληγώσω.Εκλεισα ραντεβού σε ένα κέντρο ψυχικής υγιεινής και όντως με βοήθησαν να βρώ τα κατάλληλα λόγια και να μην φοβήσω το παιδί αλλά και να το κάνω να αισθανθεί ασφάλεια.Λέω λοιπόν στην μητέρα μου έκανα αυτό για τον συγκεκριμένο λόγο.Γύρισε λοιπόν και αντί να μου πεί καλά έκανες παιδί μου, μου έδωσε ένα παράσημο ανοιχτής παλάμης.Ομως ήρθε η ώρα που με ρώτησε το παιδί και εγώ όσο και αν πονούσα μέσα μου του εξήγησα χρησιμοποιώντας τα λόγια της ψυχολόγου.Και σε όλη την πορεία μου μέχρι τώρα αν και με αγαπούσαν οι γονείς μου δεν μπόρεσαν να με βοηθήσουν εκεί που έπρεπε, αδέλφια δεν είχα ο άνδρας μου απών και είχα να διαχειριστώ καταστάσεις που σχετίζονται με την υγεία.Το σκέφτομαι πολλές φορές και δεν μπορώ να κατανοήσω σαν μάνα ορισμένες συμπεριφορές.