συνηθιζουμε να αποκαλουμε τον γιατρο, ' γιατρε μου ' η ' γιατρε ' σκετο .......γιατι δεν αποκαλουμε εναν επιστημονα ( επιστημη=γνωριζω καλως ) αλλης ειδικοτητας , με την ειδικοτητα του , οπως δικηγορε μου, αρχιτεκτονα μου , μηχανικε μου , μουσικοσυνθετη μου , αστρονομε μου , η αστροφυσικε μου ? παω σε αναγνωρισμενες ειδικοτητες , γιατι ακομη κι η δικη μου , οικονομολογος , δεν ειθισται να αποκαλειται ετσι , καλως η κακως ,..........θα σας πω γιατι, τους γιατρους μεχρι αρχες/μεσα του 20ου αιωνα , που σπανιζαν , οπως κι η ιατρικη ηταν σε εμβρυικο σταδιο , τους βλεπαμε ως σωτηρες της ζωης μας , και εχουμε καποια δουλοπρεπεια απεναντι τους .........ναι, απο το ' γνωριζω καλως ' προερχεται η ετυμολογια της λεξεως , εξ ου και το διδακτορικο, σε οποιαδηποτε ειδικοτητα ( ντοκτορά ) που οι ανθρωποι που τοχουν γνωριζουν πολυ καλα το αντικειμενο τους ......εγω δεν αποκαλω ποτε εναν γιατρο ' γιατρε ' αλλα κε. ταδε , εφ οσον με αποκαλει κι αυτος με το επωνυμο μου ........αποκαλειτε ποτε εναν οδοντιατρο ΄γιατρε μου ΄? οχι, δεν νομιζω, γιατι δεν εξαρταται η ζωη μας απ αυτον, απλα ενα δοντακι.... .................να μην μακρηγορω , ποια η γνωμη σας ?