Originally Posted by
keep_walking
Εγω προσωπικα ειμαι λατρης του καφε και πινω πολυ, παντα σκετο. Πριν πολλα χρονια τον επινα γλυκο, αλλα αποφασισα οτι καταστρεφω την υγεια μου με τοση ζαχαρη και τον εκοψα σε σκετο και μου εχει μεινει απο τοτε.
Μουσικη δεν ακουω, προτιμω την ησυχια, ισως γιατι οταν ακουω μουσικη δεν κανω τιποτα αλλο παραλληλα. Μονο αν βρεθω σε εξωτερικο περιβαλλον σε κανα μπαρακι που καθομαι συνηθως μονος, μου αρεσει. Αλλα εαν εχω συζητηση μου αρεσει να ειναι μουσικη που μπορω να αγνοησω ή σε χαμηλη ενταση.
Εχω προσεξει οτι οταν δεν ειχα ηρεμια, οπως στις αρχες ή κατα τη διαρκεια ψυχωτικου επεισοδιου κατευθυνομουν και εγω προς τη μουσικη και χαζευα στο youtube. Δεν μου λειπει. Προτιμω να εχω ηρεμια, να ακουγεται μονο ο ηχος απο το ανεμιστηρακι του υπολογιστη και ειδικα τη νυχτα την καταβρισκω. Ασχολουμε βεβαια περιδιαβαινοντας το ιντερνετ και διαβαζοντας πραγματα απο δω και απο κει, ψαχνοντας για επεξηγησεις στα διαφορα που διαβαζω και μερικες φορες πιανω κανα βιβλιο ηλεκτρονικα.
Εχω προσεξει επισης οταν ειμαι σε ας πουμε ψυχωτικο επεισοδιο, οτι η μουσικη με απορροφα τοσο πολυ που μου ειναι αδυνατον σχεδον να κανω οτιδηποτε αλλο παραλληλα. Για παραδειγμα εχω βρεθει σε μπαρακι, οχι τοσο καλα ψυχολογικα, και εχω πει σε ανθρωπο οτι θα καθομουν μαζι του να συζητησουμε, αλλα με "ενοχλει" η μουσικη και δεν μπορω να κανω συζητηση ... και μου απαντησε για ολους το ιδιο ειναι προφανως δεν με καταλαβε τι εννοω. Το πως αντιλαμβανεται ο καθενας ενα εξωτερικο παραγοντα ειναι σαφως διαφορετικο απο ανθρωπο σε ανθρωπο, αλλα δεν ειναι και αγνωστο σε αυτον που το περιγραφεις.
Οταν ακουω μουσικη ακουω συνηθως ξενη, κυριως γρηγορα και ανεβαστικα ροκ κομματια ή και heavy metal καμμια φορα iron maiden, metallica, rolling stones, scorpions, ac/dc δεν εχω κατι συγκεκριμενο αναλογα το κομματι.
Με ενοχλουν τα καψουροτραγουδα και οσα βγαζουν μια συναισθηματικη κλαψα.