-
δυσαρεστες αναμνησεις
Γεια σας
παιρνω αρκετο καιρο φαρμακα αλλα η ιψδ συνεχιζει να με ταλαιπωρει.Ειμαι ομως καλυτερα πριν απο κατι μηνες και πιστευω πως ειναι ζητημα χρονου να το ξεπερασω εντελως.
Τωρα με ταλαιπωρουν εκτος απο ψυχαναγκασμοι και οι αναμνησεις.Δηλαδη ψυχαναγκασμοι και ιδεοληψιες του παρελθοντος.Τα σκεφτομαι και νιωθω απαισια.Προσπαθω να θυμηθω και πως ακριβως τα εκανα αλλα δε μπορω.Πως θα μπορεσω να τα βγαλω εντελως απο το μυαλο μου;
-
Πιστεύω πως θα σου έκανε καλό να διαβάσεις το U2U που σου έστειλα
-
Τι να κανω; Πειτε μου.Εσεις πως θα το αντιμετωπιζατε;
-
εγω ταλαιπωρουμαι αρκετο καιρο σκεπτομενη το παρελθον τι περασε,τι θα ερθει,τι θα κανω και τετοια.ειδικα οταν ειμαι μονη μου και αναλογιζομαι πεφτω σε μελαγχολια,κλαιω,ξεσπαω.
βεβαια δν παιρνω φαρμακα ή κτ τετοιο αλλα νιωθω εξισου ασχημα
για να μην καθομαι και χαλιεμαι ετσι [γιατι νιωθω πως μονο κακο κανω στον εαυτο μου] ασχολουμαι με αλλα πραγματα.προσπαθω να βρισκομαι πολυ συχνα με παρεα,με φιλους,να γελαω πολυ και να σκεφτομαι θετικα.μπορει να περασουν βδομαδες και να ειμαι καλα.
σε καμια περιπτωση ομως δν μπορουμε να ξεχασουμε ή να βγαλουμε καποια πραγματα απο μεσα μας.το θεμα ειναι εμεις να μην τα φερνουμε στην επιφανεια ή στην κατασταση που μας πονανε ιδιαιτερα να ανοιχτουμε σε καποιον που θα δειξει κατανοηση,σε καποιο φιλο μας ή ειδικο.
-
αναμνήσεις και παρελθόν είναι πράγματα που ταλαιπωρούν όλους (άλλο αν δεν το παραδέχονται)
κάποιοι άνθρωποι λόγω ιδιοσυγκρασίας μπορούν να χειριστούν κάποιες καταστάσεις πιο ψύχραιμα. κάποιοι άλλοι όχι. το θέμα είναι εμείς πόσο θέλουμε να διώξουμε σκέψεις και αναμνήσεις δυσάρεστες που μας πείραξαν στο παρελθόν. και τι κάνουμε για αυτό βεβαίως... (δηλαδή να αντιδράσουμε)
-
Αναμνησεις από το παρελθόν που πονάνε...
Όσο κι αν τις διώχνουμε έρχονται στην επιφάνεια ξανά και ξανά.
Δεν μπορούμε να τις ξεγελάσουμε με τα γέλια, με τις παρέες. Μόνο για λίγο. Όχι μόνιμα.
Μήπως αντί να τις ξεγελάσουμε, να τις αντιμετωπίσουμε; Σιγά σιγά, ο καθένας με το δικό του ρυθμό;
-
Να τις αντιμετωπίσουμε και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τα θετικά στοιχεία από αυτές. Κάθε εμπειρία στη ζωή μας, όμορφη ή άσχημη, σίγουρα κάτι έχει να μας διδάξει.
Stephane, συνέχισε τη θεραπεία σου, συνέχισε να πιστεύεις στον εαυτό σου και σύντομα η κατάσταση που βιώνεις θα ανήκει και αυτή στο παρελθόν...
-
Χρειάζεται θετική σκέψη. Μέσα του κανείς βρήσκει τις δυνάμεις, φτάνει να τις βρει, υπάρχουν, να τις αξιοποιήσει. Χρειάζεται πολλή θέληση αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Προβλήματα από την παιδική /νεανική ηλικία στιγματίζουν, οδηγούν τη ζωή μας σε στασιμότητα, είναι ότι χειρότερο. Έρχονται συχνά στο νου τραυματικές εμπειρίες οι οποίες επηρεάζουν τη συμπεριφορά στο τώρα.
Χρειάζεται θέληση, ψυχική δύναμη.
Ίσως και βοήθεια ειδικού;