Σοβαρό άγχος και πανικός, καμία βοήθεια;
Γεια σας παιδιά, είμαι νέο μέλος εδώ και τους τελευταίους μήνες βασανίζομαι από διαφορα ψυχολογικά θέματα. Καταρχάς από μικρός ήμουν πολύ αγχώδης και ευαίσθητος σαν χαρακτηρας, ίσως και αδύναμος ιδιοσυγκρασιακα δεν θα το αρνηθώ. Επίσης σπουδάζω ιατρική, και πάντα ότι διάβαζα με έπιανε υποχονδριαση και σοβαρή αρρωστοφοβια και με έπιαναν κρίσεις πανικού και άγχους με ταχυκαρδία και δύσπνοια και δημιουργούσα και συμπτώματα στο κεφάλι μου. Πάντα όμως για σωματικές παθήσεις. Το είχα συνηθίσει σχεδόν. Όλα άρχισαν τον Νοέμβριο που μας πέρασε όταν κάναμε το μάθημα της ψυχιατρικής. Όπως καταλαβαίνετε άρχισα να πιστεύω ότι έχω σχιζοφρένεια και ψύχωση. Το κακό ήταν ότι ήξερα όλα τα συμπτώματα και μ έμπαιναν σαν κακές ιδέες στο μυαλό. Δλδ ήξερα ότι τα άτομα με σχιζ. Πχ νιώθουν ότι τους παρακολουθούν και είχα έντονη αυτήν την σκέψη παρόλο που δεν το πίστευα. Παρόλο που ήξερα ότι αυτο δεν στέκει και δεν είναι λογικό. Έτσι νόμιζα ότι όντως έχω ψύχωση. Ταυτόχρονα φοβόμουν τον πολύ δυνατό αέρα και κάθε βουητό, και κάθε εξωτερικός ήχος με τρόμαζε και με έκανε να αμφιβάλλω αν ήταν αληθινό ή ψεύτικο. Να πούμε ότι αυτά συνέβαιναν όταν ήμουν μέσα σπίτι μόνος. Μόλις έβγαινα και βρισκόμασταν με φίλους ήταν όλα τελεια σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Γι αυτο και επιδίωκα συνεχώς να βγαίνω με την παρέα μου από φόβο να μείνω μόνος, που παλιά μ αρεσε να αράζω σπίτι μόνος. Τέλος πάντων πήγα σε ψυχίατρο καθηγήτρια μου και μ είπε ότι απλά έχω γενικευμένο άγχος και πανικό και μ έδωσε lyrica όταν με πιάνει άγχος. Αυτο έγινε τον Ιανουάριο. Μετά μ πέρασε μόλις τελείωσε η εξεταστική, και επδ βγαίναμε ήταν όλα τελεια. Ωστόσο αυτές τις μέρες άρχισα πάλι διάβασμα για μια πρόοδο. Και ενώ όλα ήταν τελεια,ξαφνικά με έπιασε προχθές πάλι αυτός ο φόβος ότι έχω σχιζοφρένεια. Συγκεκριμένα έχω αυτόν τον φόβο ότι αν ένα άτομο σε φωτογραφία στο κινητό ή στην τηλεοραση κοιτάνε απευθείας στην κάμερα νιώθω έναν φόβο. Με πιάνει πανικός. Και με στεναχωρεί γτ ξέρω ότι είναι παράλογο να συμβαίνει. Λέω συνεχώς στον εαυτό μ μην αγχώνεσαι αφού είναι απλά μια εικόνα μια τηλεόραση ηρέμησε αφού το ξέρεις. Αλλα επιμένει αυτή η ιδέα. Επίσης και απλά άβια αντικείμενα να κοιτάω όπως ένα μήλο μια λάμπα με πιάνει φόβος και αίσθημα ότι με κοιτάζουν. Και το θέμα είναι ότι ξέρω πως αυτή η σκέψη και μόνο είναι παράλογη και παρανοϊκή και πάει κάτι λάθος με μένα, αλλα με εκνευρίζει που ξέρω ότι δεν γίνεται αυτο ότι είναι παράλογο, αλλα συνεχίζω να το σκέφτομαι και να αγχώνομαι. Με στεναχωρει ότι ξέρω πως το τάδε αντικείμενο είναι άβιο και δεν γίνεται να με κοιτάζει αλλα όσο το λέω στον εαυτό μ δεν παίρνει χαμπάρι και συνεχίζω να έχω την σκέψη. Γενικά ενώ τόσους μήνες ήμουν μια χαρά και νόμιζα ότι το έχω ξεπεράσει, νιώθω πάλι ότι τρελαίνομαι ότι χάνω την επαφη με την πραγματικότητα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Σας παρακαλώ πολύ πάει να μου στρίψει. Έχω την λογική, ξέρω τι είναι αληθινό και τι όχι, αλλα όλες αυτές οι ιδεοληψίες και παράλογες φοβίες διεισδύουν στο μυαλό μ έτσι που στο τέλος δεν ξέρω αν πρέπει να τις θεωρώ ιδεοληψίες φοβίες ή σημάδια ψύχωσης. Το ότι είμαι φοιτητής ιατρικής δεν βοηθάει. Γτ κάθε συμπτωμα που διαβάζω, μ μπαίνει σαν εμμονή ιδέα στο μυαλό και νομίζω πως το έχω. Εσείς πιστεύετε είναι υπερβολικό άγχος πανικός και φοβίες, ή όντως οδεύω προς κάτι σοβαρό; Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν πραγματικά χρήσιμη και σωτηρία, σας ευχαριστώ πολύ!