Άγχος και καθημερινή ταχυκαρδία
Γεια σας, ήρθε η σειρά μου να πω και εγώ τον πόνο μου. Είμαι αγόρι 20 χρόνων. Είμαι αγχώδεις τύπος, στα 17 μου ξεκίνησα να νιώθω ένα περίεργο συναίσθημα τα βράδια κάτι σαν κρίση άγχους και δεν κοιμόμουν σχεδόν καθόλου. Λίγο καιρό μετά από αυτό με άρχισαν οι κρίσεις πανικού, φοβόμουν να ανεβαίνω σε αμάξια, κάθε φορά που ανέβαινα με έπιανε κρίση πανικού. Την πρώτη φορά κατέληξα στα επείγοντα νομίζοντας ότι θα πάθω εμφράγμα. Τέλος πάντων μετά κάποιο χρονικό διάστημα μου πέρασαν όλα τα συμπτώματα και ένιωθα λίγο καλύτερα. Κρίσεις δεν πάθαινα σχεδόν 2 χρόνια όλα ήταν μια χαρά. Έλα όμως που ένα βράδυ στην δουλειά (δουλεύω νυχτερινές 12ωρα) με έπιασε ένας φόβος έτσι από το τπτ και λέω από μέσα μου (άντε πάλι ξανά όλα από την αρχή). Με έπιασε κάτι σαν ιδψ για αρκετό καιρό, μην σας πω ότι με πιάνει ακομα που και που. Φοβόμουν να μην κάνω κακό στους συνεργάτες μου,στην κοπέλα μου κλπ. Μου πέρασε και αυτό λιγάκι είμαι καλύτερα. Τώρα έχω άλλο θέμα.. με την υποχονδρίαση, νόμιζα ότι είχα ΣΚΠ, πήγα έκανα μαγνητική εγκεφάλου όλα καλά.. ηρέμησα για λίγο καιρό.. μετά με άρχισαν οι ταχυκαρδιες. Πήγα σε καρδιολόγο και εκεί όλα μια χαρά, αλλά οι ταχυκαρδιες δεν σταματήσανε.. σε ψυχολόγο είχα πάει μια φορά πριν πολύ καιρό αλλά δεν βοήθησε σε κάτι.. δεν ξέρω τι να κάνω.. πρόσφατα έγινα πατέρας (ξέρω μικρός είμαι ακόμα) αλλά δεν μπορώ να χαρώ όπως πρέπει το παιδί μου.. στο μυαλό μμ συνέχεια τριγυρνάει η σκέψη ότι κάτι θα πάθω με την καρδιά μου.. ξαπλωμένος έχω 90 παλμούς.. όρθιος φτάνω 110-120 για λίγο μετά πέφτουν.. επίσης είναι στιγμές που η καρδιά μου χτυπάει αργά 60-70 παλμούς αλλά την νιώθω σαν να θέλει να βγει.. βαρέθηκα να μετράω συνέχεια τους παλμούς μου κάθε τρεις και λίγο .. ξέρω ότι είναι από το άγχος αλλά δεν ξέρω πως να τους σταματήσω.. και ξέρω ότι υπάρχουν χάπια για την ταχυπαλμια αλλά δεν θέλω να τα πάρω.. υπάρχει περίπτωση να πάθει τπτ η καρδιά μου από την ταχυπαλμια? Σας έχει συμβεί να χτυπάει τόσο δυνατά και αργά καρδιά σας? Συγγνώμη που έγραψα ολόκληρο βιβλίο.. είμαστε πολλοί εδώ μέσα που μας έχει καταρρεύσει το άγχος αλλά το παλεύουμε.. ίσως πρέπει να πάω σε ψυχολόγο.. σας ευχαριστώ προκαταβολικά.