Ιδεοληψίες, άγχος και παράνοια
Γεια σας παιδιά! Έχω ξαναγράψει στο φόρουμ για θέματα άγχους που είχα και ευχαριστώ όλα τα άτομα που μπορεί να μην τα ξέρω, αλλα τα νιώθω σαν μια μεγάλη οικογένεια που καταλαβαίνει και συμπονάει και βοηθάει ο ένας τον άλλο. Από μήνες έχω τον φόβο της σχιζοφρένειας και άλλων ψυχικών νόσων, και κάθε φορά που ξεπερνάω ένα κομμάτι, μια αλλη έκφανση του ίδιου φόβου θα έρθει να με κάνει χάλια. Ξέρω ότι είναι το άγχος. Μ το έχουν πει 500.000 άνθρωποι ότι δεν είμαι σχιζοφρενής και απλά είναι το άγχος. Ωστόσο κάθε συμπτωμα που έχει το συγκεκριμένο νόσημα κατά καιρούς μου καρφώνεται σαν ιδεοληψία και με τυραννάει και νομίζω όντως πως το έχω και πως χανω το μυαλό μου κλπ. Αυτές τις μέρες με τυραννανε παρανοϊκές σκέψεις/ιδεοληψίες. Κακές σκέψεις ότι αλλα άτομα γνωστά και μη θέλουν να συνομωτησουν εναντίον μου ή να μου κάνουν κακό. Καταλαβαίνω ποσο εξωφρενικό και παράλογο είναι όλο αυτο, κάτι που με κάνει εξαιρετικά δυστυχή γιατί ξέρω ότι δεν ισχύει αλλα εμένα με τυραννάει. Ξέρω πως ένα αληθινά παρανοϊκό άτομο δεν καταλαβαίνει την παρανοϊκότητα της καχυποψίας του, αλλα και πάλι δεν μπορώ να μην ανησυχώ. Νομίζω πως τρελαίνομαι και παρανοώ. Οι πράξεις μου ως τώρα δεν τροποποιούνται σαν απάντηση σε αυτές τις ιδέες, βγαίνω κανονικά με φίλους και γενικά έξω και συχνά ξεχνιέμαι και τότε καταλαβαίνω ότι είναι άγχος αλλα φοβάμαι μηπως το άγχος μ κάνει όντως παράνοια και δεν μείνουν απλές ιδεοληψίες. Επίσης δεν ξέρω αν αυτές τις σκέψεις μπορώ να τις θεωρήσω ιδεοληψίες ή είναι όντως παράνοια. Δεν θέλω να γίνω καχύποπτος προς τους άλλους. Εγώ ειμαι ακριβώς το αντίθετο. Όταν μ έρχονται τόσο παράλογες παρανοϊκές σκέψεις αγχώνομαι στεναχωριέμαι για τους δικούς μου ανθρώπους που νοιάζονται για μένα και εγώ νοητά τους προδίδω έχοντας τέτοιες παρανοϊκές ιδεοληψίες. Δεν ξέρω τι να κάνω, δεν ξέρω τι έχω. Ξεκίνησα συνεδρίες με ψυχολόγο. Με έχει δει μια φορά και του είπα τα περισσότερα και μ είπε ότι είναι απλα άγχος και ότι αντιμετωπίζεται πλήρως αλλα πως μπορεί να είναι απλα άγχος όταν το νιώθω και το βλέπω πως σε καποιες στιγμές άγχους και πανικού παρανοώ; Διάβαζα και στο Ίντερνετ ότι το άγχος μπορεί όντως να οδηγήσει σε παράνοια και πολύ φοβάμαι ότι μέχρι να τελειώσει αυτή η καραντίνα θα τρελαθώ όντως. Σας παρακαλώ πειτε μ την γνώμη σας, βοηθήστε με. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!