Υπνοπομπικές/υπναγωγικές ψευδαισθήσεις
Γεια σας. Έχετε βιώσει ποτε τα παραπάνω; Είναι φυσιολογικά ή σημαίνει πως τρελαίνεσαι; Πριν μήνες που είχα παρα πολύ άγχος και με πιάνανε κάθε μέρα 2-3 κρίσεις πανικού τουλάχιστον κάποια πρωινά όταν ξυπνούσα θα είχα περίεργες αντιληπτικές εμπειρίες που μετά όταν ξυπνούσα τελειως θα έφευγαν. Κυρίως ήχους ακαθόριστους. Αλλα δεν ξέρω αν τους φαντάζομαι ή αν είναι πραγματικοί γτ κοιμάμαι με ανοιχτά παράθυρα και ακούγονται ένα σωρό ήχοι από όλη την γειτονιά. Σήμερα το πρωί μου συνέβη ξανά. Σαν κάποιος να ήταν πίσω από την πλάτη μ και να μ είπε κάτι στο αυτί ακαθόριστο, ήμουν μεταξύ ύπνου ξύπνιου δεν ξέρω καν τι ήταν, ένα μέρος μ λέει ότι ήταν απλά θόρυβος από την γειτονιά όπως συνέχεια, ή μπορεί να το φαντάστηκα μέσα στον ύπνο μου, ή να μην ήταν τίποτα. Ξέρω πως παντού λένε πως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει κάποιες φορές και δεν είναι κάτι απλά επδ εγώ έχω έντονη και την φοβία της σχιζοφρένειας τους τελευταίους μήνες φρικαρω και νομίζω πως τρελαίνομαι. Θεωρείτε πως είναι κάτι που πρέπει να του δώσω σημασία; Παλιότερα με είχε πιασει να ακούσω ένα ουρλιαχτό την ώρα που ήμουν έτοιμος να κοιμηθώ όταν το είπα στον γιατρό που επισκέπτομαι μ είπε μην δινεις σημασία στον ύπνο γίνονται πολλά κλπ και γενικά δεν του έδωσε καμία σημασία. Ωστόσο εμένα με αγχώνει γτ πάνω που πάω να ξεπεράσω την φοβία της σχιζοφρένειας και εδώ και μια βδομάδα είμαι καθαρός από κρίσεις πανικού και σε καλή διάθεση, έγινε σήμερα αυτο και αν και δεν έχω ακόμα πάθει πανικό δεν ξέρω πως να το εκλάβω πλιζ βοηθήστε με σας ευχαριστώ!!