6 Χρόνια στη μάχη με το άγχος
Σας χαιρετώ όλους. Εδώ και 6 χρόνια παλεύω με αυτόν τον δαίμονα. Πάνω που το είχα φτιάξει άρχισαν ξανά οι κρίσεις πανικού. Πλέον έφτασα στο σημείο να παίρνω μία φορά την εβδομάδα τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει δραματικά, φοβάμαι τα πάντα. Οι πιο πρόσφατες φοβίες είναι τα χάπια, ότι μπορεί από μία κοπέλα πρίν 6 χρόνια να κόλλησα HIV (το οποίο αν το δεις λογικά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση) και ότι δεν έχω κανέναν.
Τα συμπτώματα πλεόν πέρα από τα κλασσικά των κρίσεων πανικού είναι και καούρες, ζαλάδες και το συναίσθημα ότι χάνεις ισσοροπία.
Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν όταν ένιωσα ότι είμαι καλά προ ετών ότι σταμάτησα την ψυχοθεραπεία. Όταν όμως βρέθηκα σε στρεσογόννες συνθήκες βγήκε ξανά και πολύ χειρότερο.
Ειλικρινά με την ψυχοθεραπεία εκ νέου ελπίζω να βρω την ρίζα του θέματος και να γλιτώσω οριστικά. Εϊναι τρελό να φοβάσαι αβάσιμα πράγματα. Που θα πάει μια μέρα όλοι θα βγούμε νικητές, γιατί ίσως πρόκειτε από τις δυσκολότερες εμπειρίες να ξυπνάει κάποιος και να φοβάται ότι θα πεθάνει.