διαγνωση οξυ ψυχωσικο επεισοδιο
συνεβη σε κοντινο μου ατομο ... τα πρωτα εμφανη συμπτωματα ηταν αυπνοια ,εξωπραγματικα σεναρια (οχι μεταφυσικα ) οτι τον παρακολουθουν οτι συνομοτουν οτι του εχουν βαλει κοριους ,καποια βραδια εβλεπε σημαδια ..επισης μ ειχε εκμυστηρευτει οτι δεν αντεχει την πιεση κ σκεφτεται να κανει κακο στο ευατο του . τον επεισα και πηγαμε σε ιδιωτη ψυχιατρο ο οποιος εκανε αναφορα για προδρομη σχιζοφρενεια και εδωσε αγωγη αλλα μετα απο μερικες μερες κριναμε οτι το καλυτερο ηταν να νοσηλευτει ..εκουσια και με πληρη συνεργασια νοσηλευτικε για περιπου δεκα μερες .. η διαγνωση λεει μονο οξυ ψυχωσικο επεισοδιο ,... και δεν μας ειπαν κατι παρπαανω ...
εχουν περασει 3 βδομαδες απο το εξιτηριο ... απο αυτα που μου λεει εχουν κοπασει οι ιδεες οι κακες σκεψεις και τα σεναρια αλλα τον εχει κυριευσει το αγχος σε καθε προσπαθεια να κανει οτι εκανε πριν ..δεν μπορει να να συναναστραφει με αλλα ατομα και δεν μπορει να συμετεχει σε συζητησεις και αυτο τον αγχωνει ακομη περισοτερο .. τις περισοτερες ωρες της μερας βρισκεται σε ενα ληθαργο ξαπλα, χωρις να κοιμαται , και χωρις ορεξη να κανει το οτιδηποτε ..κανει προσπαθεια να δουλεψει αλλα τα παραταει γιατι τον πιανει αγχος .. εχει λιγο αποσυντονισμενη μνημη κ σκεψη ... τα φαρμακα τα παιρνει ανελειπως και ευλαβικα ...
αυτην την συμπεριφορα ομως δεν την ειχε πριν ουτε κατα την διαρκεια των συμπτωματων ... ειναι απο τα φαρμακα ? ειναι αναστρεψιμο ? δεν ειμαι ειδικος αλλα μου θυμιζει καταθλιψη ...
του εγραψαν τα φαρμακα για 3 μηνες οποτε υπολογιζω δεν θα αλλαξουν συντομα .. (αλοπεριντιν ακινετον ολανζαπιν νταβορ )
ξερω οτι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη ... αλλα ποια ειναι τα επομενα σταδια ? ποτε μειωνονται τα φαρμακα ? γενικως η πορεια απο τωρα και στο εξης τι περολαμβανει ?