Ελευθερια και προγραμματισμος.
Προσωπικα παιρνω μια μικρη συνταξη και επειδη καθυστερησε να βγει πηρα αρκετα αναδρομικα, ετσι ωστε υπολογιζω για κανα δυο χρονια να μην χρειαζεται να εργαστω.
Τωρα ζω, σχεδον απολυτα ελευθερος. Δηλαδη εχω καποια χρηματα για τις λιγες αναγκες που εχω και δεν εχω σχεδον καθολου υποχρεωσεις.
Οποτε νυσταζω κοιμαμαι, οποτε πειναω τρωω και μπορω να κανω οτι θελω ολη την ημερα.
Παρατηρησα ομως οτι η ελευθερια που μου παρεχεται, εχει αρχισει να μην μου προσφερει τοσο καλη ποιοτητα ζωης.
Συγκεκριμενα διαβαζω ενα βιβλιο για remote working (απομακρυσμενη εργασια) που δινει συμβουλες πως να διαχειριστεις αυτην και να εχεις καλη ποιοτητα ζωης.
Σε ενα κεφαλαιο αναφερει να φτιαξεις ενα ημερολογιο. Να καταγραφεις τα παντα οπως ποσες ωρες κοιμασαι και ποτε, εαν αθλεισαι, εαν παιρνεις ουσιες που επηρεαζουν οπως φαρμακευτικη αγωγη ή ακομα και καφε, τι τρως οπως αν τρως πολλους υδατανθρακες (οπως ψωμι), και γενικα τα παντα.
Αυτο σε συναρτηση με το πως αισθανεσαι μετα απο καθε ενεργεια και ποσο αποδοτικος εισαι σε διαφορα θεματα που θες. Για καθε τι που κανεις. Εαν το κανεις για μια εβδομαδα μπορεις να αποκτησεις γνωση για το πως δουλευει ο οργανισμος σου, να του παρεχεις αυτα που χρειαζεται και να επιτυχεις να εχεις με διαφορες ρυθμισεις που θα κανεις μια καλυτερη ποιοτητα ζωης και να κυνηγησεις τους στοχους σου.
Θελει λιγο δουλεια να τηρεις ημερολογιο πανω σε αυτα αλλα μου φανηκε ενδιαφερον σαν σκεψη.
Δεν ειναι αυτο που λεμε απολυτη ελευθερια, αλλα μπορει να προσφερει πολλα σε μια καλυτερη ζωη.
Νομιζω ακουγεται καλο και θα προσπαθησω να το δοκιμασω προσωπικα.