Στομαχικές διαταραχές - Άγχος? - Βοήθεια
Καλησπέρα σας, τις τελευταίες μέρες κοντεύω να τρελαθώ με το στομάχι μου.
Καταρχήν να αναφέρω ότι έχω κάνει γαστροσκοπηση πριν 7 μήνες προληπτικά λόγω οικογενειακου ιστορικού. Έδειξε ήπια γαστριτιδα και οισοφαγιτιδα 1ου βαθμού χωρίς όμως ποτέ μεχρι τότε να έχω συμπτώματα. Πριν 4 μήνες περίπου μετά ίσως απο μια αγχώδης μέρα στη δουλειά άρχισα να έχω ένα κόμπο στο λαιμό στο οποίο αφου μίλησα και με τον γαστρεντερολογο μου μου είπε οτι μαλλον είναι λόγω άγχους. Αυτό το σύμπτωμα συνεχίστηκε συνήθως να συμβαίνει προς το απόγευμα. Δεν έδινα τόσο σημασία και ξεκίνησα να παίρνω ενα αντιοξινο μηπως ολο αυτό ήταν από την παλινδρομηση το οποίο ομως δεν βοήθησε.
Τον τελευταίο μήνα όμως άρχισα να έχω εριγές, κάψιμο στο στηθος καποιες φορές, πόνο στο κεντρο του στομάχου. Είχα πάει ενα διήμερο κάπου και επειδή ειχα αυτές τις ενοχλήσεις άρχισα να διαβάζω στο ίντερνετ διαφορά για κληρονομικοτητες και να αγχώνομαι. Το αποτέλεσμα ήταν να έχω ναυτία, ταση προς εμετό, πόνο στη πλάτη, το βράδυ να ειμαι ανήσυχος και να μη μπορω να κοιμηθώ με πόνο στο στομάχι... μέχρι και δέκατα έκανα.
Αγχωμένος και στρεσαρισμενος όσο δεν πάει γυρνάω στο σπίτι μου ενω στο ταξίδι ενιωθα τρελή ναυτία και ανακάτωμα μαζι με κάψιμο στο στήθος. Πάω να φάω κάτι και να νιώθω οτι δυσκολεύομαι πολύ να καταπιώ με αποτέλεσμα να με καταβάλει πάλι το άγχος και να νομίζω οτι εχω κάτι πολύ κακό.Επίσης νιώθω σαν να έχω κάποιες φορές εγκλωβισμένο αέρα στο στομάχι. Αυτα τα συμπτώματα χωρις ισως τόσο η δυσφαγια συνεχίζονται δύο βδομάδες μετά. Έκανα αξονική θώρακα, άνω κοιλίας και δείκτες και ολα βγήκαν καθαρά. Αύριο θα κάνω και επαναληπτική γαστροσκοπηση και είμαι πάρα πολύ αγχωμένος. Είχε κανείς παρόμοια συμπτώματα?