Χαιρετω τους συμφορουμιτες,παλιους κ νεους!!
Εχω καιρο να γραψω αλλα ελπιζω αυτα που θα πω να φανουν θετικα κ να προσφερουν ελπιδα σε καποιους που παλευουν με την ψυχικη ασθενεια.
Για οσους δεν με γνωριζουν,ειμαι μελος του psychology απο το 12' οταν κ ειχα μια μεγαλη υποτροπη με διαγνωση μετεπειτα "αποδιοργανωμενη σχιζοφρενεια".
9 χρονια θεραπειας,με συνεπεια στην αγωγη,καλη σχεση με τον γιατρο μου κ επικοινωνια,οπου μικρες υποτροπες αποφεύχθηκαν καθως ενημερωνα πρωτου ξεφυγουν.
Το οικογενειακο περιβαλλον κατα την γνωμη μου θεωρειται υποστηρικτικο παρολες τις διαφωνιες κ την ελλειψη κατανοησης ανα διαστηματα.
Πετυχα απουσια κυριων συμπτωματων δηλ των θετικων σε διαστημα 3 χρονων (εσφαλμενες πεποιθησεις,παραισθησεις) κ ειχα αρνητικα συμπτωματα που εδειχναν σταδιακη βελτιωση σε διαστημα 7 χρονων.
Τελευταια αλλαγη φαρμακου ηταν τον Αυγουστο του 20' οπου μου χορηγηθηκε το lamictal για συμπτωματα αγχους κ διαθεσης.
Απο κει κ περα ειδα σταδιακη βελτιωση στα επιπεδα ενεργειας,διαθεσης κ στην ουσια εφτασα σε ενα σημειο θεωρω πολυ καλης λειτουργικοτητας στους τομεις της κοινωνικοτητας,εργασιας,αυ τονομιας.
Πλεον εργαζομαι σε χειρονακτικες εργασιες 8ωρο 3-4 μεροκαματα. Το θετικο ειναι οτι δεν εχει αγχος κ δεν με επιβαρυνει πνευματικα παρα μονο σωματικα αλλα δειχνω αντοχες κ τα βγαζω περα.
Κοινωνικα εχω δημιουργησει φιλιες κ εχω εναν κυκλο ατομων κοντινων.
Απο αυτονομια διεκπεραιωνω τα γραφειοκρατικα,τον ρουχισμο μου,την υγιεινη,το μαγειρεμα,διαβασμα.
Απο ενδιαφεροντα ανεκτησα τα παλια μου κ εχω διαθεση για καινουρια.
Με βαση αυτα τα δεδομενα πιθανον πετυχα πληρη αναρρωση αλλα οχι θεραπεια. Δεν σκεφτομαι σε καμια περιπτωση να κοψω τα φαρμακα ουτε να κανω δοκιμες για κοψιμο με τον γιατρο παρα μονο μικρες αλλαγες στην δοσολογια.
Αυτα απο μενα...
Ευχομαι σε ολους να κρατανε το κεφαλι τους ψηλα κ να αγωνιζονται για το καλυτερο στον ανηφορικο δρομο της αναρρωσης κ της ζωης κ οσο δυσκολο κ αν ειναι στην αρχη με μικρα βηματα να ανακαλυπτουν κρυφες δυναμεις στον εαυτο τους,θετικοτητα κ αισιοδοξια μεγαλωνοντας σπιθαμη προς σπιθαμη το οραμα τους για μια καλυτερη ζωη.
Να ειστε καλα!!