Originally Posted by
Elpida17
Εχω μια αδερφη 3 χρονια μεγαλυτερη και παρατηρω οτι τα τελευταια χρονια την ζηλευω.Νομιζω οτι η ζηλεια ουσιαστικα ξεκινησε απο τη στιγμη που γεννησα το παιδι μου,ενω αυτη ειχε ηδη δυο παιδακια.Αυτο που με εχει πυροδοτησει ειναι πως με τον αντρα της κλαιγονται αν και δημοσιοι υπαλληλοι πως δεν εχουν λεφτα και ετσι τουσ εχουν στηριξει οικονομικα οι δικοι μου στο παρελθον,ενω εμεις επειδη εχουμε καλες δουλειες δεν εχουμε ζητησει ποτε λεφτα και δεν νιωθω οτι θα μπορουσα ποτε να κανω κατι τετοιο.Ξερω πως θα πρεπει να ειμαι υπερηφανη που στεκομαστε μονοι μας στα ποδια μας,αλλα με ενοχλει οτι η αδερφη μου και ο αντρασ της ουσιαστικα δεν εχουν ποτε πιεστει,δεν εχουν ποτε προσπαθησει για το παραπανω και τους προσφερουν στη πρωτη δυσκολια.Θα επρεπε να το εκτιμω οτι εμεις προσπαθουμε στις δυσκολιες μας,αλλα προφανωσ για να ζηλευω δεν το εκτιμω.Προσπαθω να ανακαλυψω για ποιο λογο μου δημιουργουνται αυτα τα συναισθηματα ζηλειας,τα οποια αναδυθηκαν με τη γεννηση του παιδιου μου,ισως τοτε αρχισα να συγκρινω τη ζωη του παιδιου μου με τη ζωη των ανιψιων μου.Οτιδηποτε πιστευετε οτι θα μπορουσε να με βοηθησει θα ηταν εκτιμητεο.