Όταν προσποιείσαι ότι ζεις ''φυσιολογικά''
Hello there! Έχω ένα ζήτημα που με απασχολεί, συγκεκριμένα ένα αυτοάνοσο, οπότε είναι κάτι που δε μπορεί να λυθεί. Εξαιτίας του προβλήματος αυτού καθ' αυτού, αλλά και εξαιτίας του ότι λύση για το πρόβλημα πρακτικά δεν υπάρχει, έχω καταστραφεί ψυχολογικά. Ωστόσο, προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου και να ζω σχετικά ''φυσιολογικά''. Προσπαθώ να γεμίζω τον χρόνο μου, προσπαθώ να βγαίνω. Να σημειώσω εδώ ότι κάνω και ψυχανάλυση, όπως επίσης και το ότι είμαι 22 ετών. Τα πολύ κοντινά μου άτομα ξέρουν τι με απασχολεί και συζητώ το πρόβλημά μου πολύ συχνά μαζί τους. Τι γίνεται όμως στο θέμα παρέες, όταν καλούμαι να συναναστραφώ και με άτομα πέρα από τα πολύ κοντινά μου ή και να γνωρίσω καινούρια; Μου είναι τόσο δύσκολο, γιατί είμαι σε μια κατάσταση που πρέπει αναγκαστικά να προσποιούμαι. Να μιλάω για πράγματα που με ενδιαφέρουν (αν και πλέον δεν έχω ιδιαίτερα ενδιαφέροντα), να κάνω ότι έχω σχέδια, να κάνω ότι με νοιάζουν διάφορα πράγματα. Να απαντάω διπλωματικά σε ερωτήσεις για διακοπές τύπου ''δεν έχω κανονίσει κάτι ακόμα'' ή ''θα δείξει που θα πάω'', ενώ δεν θα πάω πουθενά γιατί δεν είμαι σε θέση να το κάνω. Αλλά τι θα πεις στον άλλον που μόλις γνώρισες; Δεν μπορείς να σπέρνεις παντού την αρνητικότητά σου. Δεν μπορείς να συστήνεσαι ως η Δανάη που έχει το τάδε πρόβλημα και το σκέφτεται όλη μέρα. Αναγκαστικά πρέπει να ''το παίζεις'', ότι τάχα μου ζεις κάπως ''φυσιολογικά''. Αν έχετε βρεθεί σε τέτοια κατάσταση, ποια η εμπειρία σας; Πώς τα καταφέρνεις με την κοινωνική ζωή (η οποία είναι και απαραίτητη, για να μην κλειστείς στον εαυτό σου);