χαίρεται
θα μπω κατευθείαν στο θέμα που με απασχολεί. Πρόσφατα χώρισα με την κοπέλα μου. Ήταν μία σχετικά μικρής διάρκειας σχέση αλλά με πολύ πάθος και πολλές ώρες να περνάμε μαζί. Να πω από την αρχή ότι αυτή ήτανε και η πρώτη μου σχέση αν και στην ηλικία μου θα έπρεπε να είχα παραπάνω... Χωρίς να μακρηγορώ η κοπέλα με είχε ενημερώσει στα μέσα της σχέσης ότι έχει hpv και θα ήταν καλύτερα να συνεχίσουμε να κάνουμε με προφυλακτικό έρωτα. Κάτι τέτοιο έγινε, αλλά 2 φορές κάναμε χωρίς.
Εγώ τώρα με αυτή τη κοπέλα δεν είμαι μαζί, και λόγω του χαρακτήρα μου που βασικό του χαρακτηριστικό είναι να κολλάει συνεχώς σε θέματα που προκύπτουν, έχω κολλήσει στο τι θα πρέπει να κάνω στο μέλλον με το θέμα αυτό? Αν δηλαδή θα πρέπει να το λέω στις συντρόφους μου… Να ξεκαθαρίσω ότι δεν με απασχολεί το όλο θέμα για την δικιά μου υγεία, καθώς ξέρω ότι το hpv πολύ σπάνια μπορεί να επηρεάσει τον άντρα, αλλά με απασχολεί για τις μελλοντικές μου σχέσεις.
Μίλησα στην κυριολεξία με 10 γιατρούς (δερματολόγους-αφροδισιολόγους-γυναικολόγους-ψυχολόγο) και όλοι μου ανέφεραν ότι το hpv είναι πάρα πολύ διαδεδομένο στις μέρες μας, το έχει το μεγαλύτερο μέρος του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού και ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι το έχουν. Μου είπαν ότι δεν τίθεται θέμα αν θα πρέπει να το αναφέρω ή όχι καθώς δεν ξέρω καν αν έχω τον ιό και ότι όσο εύκολα μπορεί να κόλλησα άλλο τόσο μπορεί και να μην κόλλησα. εγώ όμως συνεχίζω να μην ακούω όλα αυτά που ισχύουν και είναι πραγματικότητα και επιμένω στις φοβίες μου πάνω στο θέμα. Να συμπληρώσω ότι μου ανέφεραν οι γιατροί ότι τεστ για να δώ αν έχω το ιό δεν υπάρχει για τον άνδρα εκτός φυσικά αν παρουσιάσω στο μέλλον κάποιο κονδύλωμα και τότε θα ξέρω ότι έχω τον ιό
Να κάνω μία παρένθεση και να πώ ότι η κοπέλα δεν έχει εμφανίσει ποτέ της κονδυλώματα και τα τελευταία παπ της ήτανε καθαρά. Γνωρίζω ότι ο ιός μεταδίδεται αρκετά εύκολα και ότι είναι πολύ πιθανόν να το κόλλαγα έτσι και αλλιώς (ερωτικά παιχνίδια πριν την διείσδυση κλπ κλπ) αλλά εδώ και αρκετές μέρες δεν σταματάω να κατηγορώ τον εαυτό μου για εκείνες τις 2 φορές. Δεν είμαι κακός άνθρωπος γαμώτο μου, ποτέ δεν έβλαψα κανέναν και σε αυτή τη σχέση έβγαλα τον καλύτερο μου εαυτό. το βασικότερο είναι ότι για πρώτη φορά ένιωσα ήρεμος μέσα μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι με αυτό το κωλό χαρακτήρα που έχω και εκείνες τις 2 φορές να είχα βάλει προφυλακτικό πάλι θα σκεφτόμουν μήπως έχω τον ιό και θα έκανα πάλι τις ίδιες σκέψεις με τώρα, γιατί πάντα σκέφτομαι αρνητικά και το χειρότερο σενάριο.
το σημαντικό στην όλη ιστορία είναι ότι όλα αυτά φυσικά δεν είναι τυχαία δυστυχώς, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα με ενδιέφερε να μην κάνω κακό στους γύρω μου αλλά σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό, σε σημείο δηλαδή που να μου δημιουργούνται φοβίες και κολλήματα μήπως έκανα κάτι καθώς και κάποιος έπαθε κάτι. Πριν από τη σχέση και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα βασανιζόμουν από ένα άλλο γεγονός που μου είχε συμβεί παλιότερα. Η βάση των 2 αυτών κολλημάτων είναι κοινή, με την έννοια του ότι κατηγορώ τον εαυτό μου άδικα και βρίσκομαι συνεχώς σε ένα φαύλο κύκλο ώστε να είμαι συνέχεια πεσμένος ψυχολογικά.
Η σχέση αυτή ήταν η πρώτη μου και σας μιλάω ειλικρινά ότι για όσο κράτησε ήμουν πραγματικά για πρώτη φορά στη ζωή μου ευτυχισμένος και χαρούμενος. Ενώ θα μπορούσα να κράταγα ότι πολύτιμο μου δώσε αυτή η σχέση και να συνέχιζα χωρίς φοβίες και κολλήματα στις επόμενες προτιμάω αρκετές μέρες τώρα να σκέφτομαι αρνητικά. Πριν γνωρίσω την κοπέλα είχα καταφέρει, τουλάχιστον είχα πιστέψει ότι είχα ξεπεράσει τις αρνητικές σκέψεις για το παλιότερο συμβάν που με βασάνιζε. Για όσο καιρό ήμουν μαζί με την κοπέλα ήμουν πάρα πολύ καλά και πίστεψα ότι ότι άσχημα είχα περάσει τόσα χρόνια πριν είχε περάσει οριστικά. Να που όμως δεν πέρασε αλλά προστέθηκε και νέο θέμα για να σκέφτομαι και να αναλώνομαι. Ήμουν επί χρόνια σε μία άσχημη ψυχολογική κατάσταση, όσο ήμουνα στη σχέση ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στο κόσμο και τώρα πάλι γύρισα στα ίδια… στις σκέψεις, στο αν, στο ίσως, στο μήπως, στο γιατί.
Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, δεν ζητάω να γίνεται ψυχολόγοι και να με συμβουλέψετε, εξάλλου τέτοιου είδους συμβουλή την έχω πάρει ήδη, ζητάω απλά να μου πείτε σαν απλοί άνθρωποι τη γνώμη σας. Έχασα κάτι τόσο ωραίο και αναφέρομαι στην κοπέλα και την σχέση που είχαμε και το βάρος είναι διπλό, και να την σκέφτομαι και να μην μπορώ να ξεκολλήσω και να σκέφτομαι όσα σας είπα παραπάνω.
Συνοψίζοντας, πώς θα μπορέσω να απενοχοποιηθώ για το ότι 2 φορές δεν έβαλα προφυλακτικό, ήταν τόσο κακή η σκέψη εκείνης της στιγμής ότι είμαι με έναν άνθρωπο που με νοιάζεται και θέλω να ζήσω και αυτή την εμπειρία μαζί του? πώς θα ξεπεράσω τις φοβίες μου για τις μελλοντικές μου συντρόφους και θα καταλάβω ότι πρόκειται για έναν ιό που τον έχει η πλειοψηφία του πληθυσμού?