Originally Posted by
spiros.k
Καλησπέρα.
Δεν ξέρω εάν είναι η σωστή ενότητα ούτως ώστε να τα γράψω, αλλά είχα ανάγκη να τα πω κάπου.
Εδώ και 1.5 μήνα εργάζομαι ως πωλητής, στο αεροδρόμιο του νησιού μου.
Είμαστε τρεις στο κατάστημα. Έχουν διαχωριστεί οι βάρδιες μας καθημερινά σε 2 οκτάωρα. Ο καθένας μόνος του στη κάθε βάρδια κι ο άλλος ρεπό.
Όταν ξεκίνησα, ήταν μόνη της η συνάδελφος.
Ύστερα από δυο εβδομάδες από εμένα, ξεκίνησε κι ένας νεαρός.
Νιώθω πως βιώνω ψυχολογικό πόλεμο κυρίως από τη συνάδελφο και ότι προσπαθεί να μου κάνει gaslighting.
Στην εργοδοσία μας, μιλάει άσχημα για μένα πίσω από τη πλάτη μου. Προσπαθεί να μου καταλογίσει σφάλματα που δεν έκανα. Προσπαθεί να με πείσει πως μπερδεύομαι, πως δεν λειτουργώ καλά νοητικά αλλά δεν τα καταφέρνει. Διαρκώς προσπαθεί να μαθαίνει για την προσωπική μου ζωή και ότι είμαστε φίλοι, αλλά σε άλλες στιγμές μου πετάει ότι δεν με εμπιστεύεται.
Κουτσομπολεύει συνεχώς τον νεαρό συνάδελφο και τον κακολογεί κι από τότε σταμάτησα να της μιλάω για το τι κάνω γενικότερα στη ζωή μου, αν και πετάει τυράκια ώστε να μαθαίνει, που πάλι δεν τα καταφέρνει.
Κάνει επίκληση στο συναίσθημα λέγοντας πόσο δύσκολα περνάει αλλά και έχει περάσει στη ζωή της.
Δεν παραδέχεται ότι είναι υπεύθυνη του καταστήματος. Φτιάχνει η ίδια το πρόγραμμα με τις βάρδιες κάθε εβδομάδα και σε εκείνην και τον νεαρό συνάδελφο προσπαθεί να βάζει διήμερα ρεπό και σταθερές βάρδιες, ενώ σε μένα μου ρίχνει τα "αποφάγια" τους.
Χτες στο ρεπό μου, μου τηλεφώνησε εκείνη να μου ρίξει την ευθύνη πάλι για λάθη που δεν έκανα και όταν της ύψωσα λίγο τη φωνή, φάνηκε να μπερδεύευεται.
Ο νεαρός συνάδελφος, στον κόσμο του. Αναισθησία, ανευθυνότητα, τεμπελιά. Κάνει απανωτά λάθη και αργεί να μας αλλάξει στη βάρδια όταν έχει αυτός, από μισάωρα και τρία τέταρτα με δικαιολογίες όπως "έχω να βάλω πλυντήριο τώρα, σόρρυ" ή και "μαγειρεύω τώρα, δεν μπορώ να πιάσω δουλειά, θα αργήσω".
Κάποιες φορές έχει έρθει μεθυσμένος.
Είμαι σε ένα τοξικό περιβάλλον και ψάχνω κρυφά για να μεταπηδήσω σε άλλη εργασία.
Νιώθω ότι από τη σπέκουλα της συναδέλφου, πως θα με απολύσουν.
Νιώθω μόνος και απροστάτευτος σε αυτή τη δουλειά, καμιά αίσθηση ομαδικότητος.