Σπουδες σε αλλη πολη, η μητέρα μονη της πλεον στο σπιτι
Γεια σε όλους,
Ειμαι 18 χρόνων και ζω με την μητέρα μου. Η μητέρα μου εχει χωρισει με τον πατερα μου απο τοτε που ημουν 6 ετων. Εδω και 1 χρονο εχω κοψει καθε επαφή που ειχα με τον πατερα μου διοτι εμαθα πρόσφατα οτι κατρακυλησε στα ναρκωτικα. Ετσι, εχω μονο την μητέρα μου κάτι, καθως πλεον εχω συμβιβαστει στην απουσία του πατέρα μου.
Πρόσφατα εδωσα πανελληνιες και βγηκαν τα αποτελέσματα. Δυστυχώς εγραψα χαμηλα, παρ'ολα αυτα ομως περασα στην πρώτη μου επιλογή, στην Μυτιλήνη (να τονισω οτι εγω μενω Αθηνα).
Χαρηκα πάρα πολύ που πέρασα και που επιτέλους θα ανοίξω τα φτερά μου και θα γινω ανεξάρτητη μακρια απο το σπιτι μου. Αλλα με στενοχωρει κατι παρα πολυ: η μανα μου θα μεινει μονη της.
Το σκεφτομουν πολυ εντονα. Δεν θελω να ειναι μονη της στο σπιτι. Βεβαια μενει 5 λεπτα μακρια απο το σπιτι της αδερφής της, της θειας μου, αλλα επειδη η μητέρα μου δουλευει νυχτα, γυρναει το πρωι σπιτι και ξεκουραζεται, καθως η δουλεια της ειναι ζορικη. Απλα δεν μπορω να σκεφτομαι οτι φευγω και την αφηνω πισω ολομόναχη. Ποτέ δεν ειχα τις καλύτερες σχεσεις με την μητέρα μου, παντα μαλωναμε, εχουμε παει ακομα και σε ψυχολόγο. Πλεον όμως, η σχεση μας εχει καλυτερεψει και χαιρομαι για αυτο. Φοβάμαι πολυ την μοναξιά που θα ζησει η μητέρα μου, ακομα και τον θανατο. Νιωθω οτι θα μεινω μονη μου πανω στην γη αν την χασω.
Απλα ηθελα να γραψω τις σκεψεις μου και να διαβασω τις δικες σας αποψεις σχετικα με αυτο το θεμα, της μοναξιας που βιωνει μια μητέρα οταν το παιδι της φευγει σε αλλο μερος για σπουδές. Θα ήθελα, αν υπαρχουν μαμαδες εδω μεσα, να μου πουν πως το βιωνουν και το αντιμετωπιζουν ολο αυτο, αν τους εχει συμβει.
Ευχαριστώ πολυ!!