Ο συντροφος μου πασχει απο καταθλιψη και με εγκατελειψε
Καλησπερα.
Θελω να μοιραστω μαζι σας ενα θεμα πολυ σοβαρο καθως δεν ξερω πώς να το διαχειριστω. Ημουν σε μια σχεση 10 μηνες, αυτος ετων 40 κ εγω 35. Λογω της καραντινας, μειναμε μαζι πολυ σύντομα, με αποτελεσμα η σχεση μας να εξελιχθει με γρηγορους ρυθμους. Τα πηγαιναμε πολυ καλα, δεν τσακωνομασταν σχεδον ποτε, κ οι 2 βλεπαμε σοβαρα τη σχεση, γνωρισε ο ενας την οικογένεια του αλλου κ ολα εδειχναν να προχωρανε πολυ όμορφα. Τον Ιουλιο άρχισε να μου εκφραζει πως εχει αγχος για τη δουλεια και τα οικονομικα του, τον στηριξα, ημουν συνεχεια διπλα του. Δεν μπορουσα καν να υποψιαστω οτι εχει κατάθλιψη.. Ηταν πολυ τρυφερος απεναντι μου, μου ειπε πως θελει να βαλουμε μπρος για παιδακι μετα τις διακοπες κ να προχωρησουμε τη σχεση μας. Ημουν τρισευτυσμενη..
Στα τελη ιουλιου πηγαμε στο μερος απο οπου καταγεται για διακοπές κ μεναμε στους γονεις του. Τις πρωτες μερες ηταν πολυ καλα, εδειχνε χαρουμενος.. Μου ζητησε να εχουμε ελευθερες επαφες για να κανουμε μωρακι κ συμφωνησα καθως ημασταν πολυ ευτυχισμενοι. Τις επομενες μερες άρχισα να καταλαβαινω οτι δεν ηταν πολυ καλα. Ηθελε να κοιμαται πολύ, στην παραλια καθομασταν 2 ωρες γιατι κουραζοταν, έπινε αρκετο αλκοολ, δεν ηθελε να βγαινουμε βολτα. 2-3 μερες μετά μου αποκαλυψε οτι εχει καταθλιψη απο μικρος κ παιρνει φαρμακα. Σοκαριστηκα! Δεν ηξερα πως να το διαχειριστώ. Δεν ειχα κανενα δειγμα τοσους μηνες! Τον αγαπαω πολυ, ήθελα να τον στηριξω κ να τον βοηθησω.. Εκεινος ηταν πολυ εκδηλωτικος μαζι μου, ελεγε πως πρωτη φορα του δειχνουν τοση αγαπη κ πως ημουν η ζωη του κ αλλα τετοια.. Θα γυρνουσαμε Αθηνα μια βδομαδα μετά. Κανονισε με τη δουλεια του να δουλεψει σε γραφειο συνεργαζομενης με τη δικη του εταιριας κ μια μερα πριν αναχωρησουμε μου αποκαλυψε πως θα μεινει εκει κ θα δουλευει απο κει. Δεν μου ζητησε τιποτα, ουτε να ειμαστε μαζι απο αποσταση ουτε να τον περιμενω να νιωσει καλυτερα.. Τιποτα. Απλα με αφησε να φυγω μονη.. Ειπε πως νιωθει ασφαλεια εκει κ θα μεινει.
Την επομενη μερα γυρισα σπιτι κ εκανα τεστ εγκυμοσυνης. Ηθελα να ξερω αν εχω ακομα εκκρεμοτητες μαζι του. Το τεστ βγηκε θετικο. Του ειπα πως ειμαι εγκυος κ δεν θέλει ουτε να με ξερει. Ειπε πως δεν με αγαπάει, δεν θα ξαναειναι ποτε μαζι μου κ δεν θελει καμια αναμειξη με το παιδι. Επειδη τις πρωτες μερες δεν με πιστευε για την εγκυμοσυνη, επικοινωνησα με την οικογενεια του κ τους εστειλα εξεταση. Δεν ενδιαφερθηκε κανεις τους.
Αυτη τη στιγμη είμαι μονη, εγκυος κ δεν ξερω τι να κανω.. Σταματησαμε καθε επικοινωνια εδω κ αρκετες μερες.
Θα ηθελα την αποψη σας. Πιστευετε οτι μπορει να ξεπερασει το καταθλιπτικο επεισόδιο κ να ξαναγυρισει? Η να το παρω αποφαση κ να προχωρησω μονη μου? Το παιδι θα το κρατησω..