Νιώθω πως οι άλλοι με αντιπαθούν
Από μικρή με θυμάμαι να λέω στη μαμά μου: "Μαμά τα παιδιά στο σχολείο δεν με συμπαθούν". Αυτό συνεχίζεται ακόμη και σήμερα που είμαι πλεον 19 ετών. Νιώθω πως οι άλλοι με αντιπαθούν, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν έγκυρα στοιχεία γι' αυτό. Είναι σαν να το βγάζω εγώ ως συμπέρασμα, μέσα απο την παρατήρηση και υπερανάλυση όλων των συμπεριφορών, των κινήσεων, του τρόπου που μου μιλάνε, που με κοιτάζουν κλπ...Ψάχνω συνεχώς στοιχεία ώστε να επιβεβαιώσω την αρχική μου αντίληψη, ότι δεν με συμπαθούν. Δεν ξέρω γιατί το νιώθω συνεχώς αυτό. Είμαι κοινωνική, επικοινωνιακή, γνωρίζω πολλά άτομα, όμως ακόμη και σε παρέες που μπορεί να βρίσκομαι, βαθιά μέσα μου δεν νιώθω ότι ανήκω πουθενά, νιώθω πως δεν με αγαπάνε, πως ίσως είμαι βαρετή, αντιπαθητική κλπ. Αυτές οι σκέψεις γίνονται βαθιά πίστη μου, σαν να είμαι πεπεισμένη πως αυτό συμβαίνει, προσπαθώντας συνεχώς να αποκρυπτογραφήσω τι σκέφτονται οι γύρω μου. Έτσι, επηρεάζομαι αρκετά από όλο αυτό, με κατηγορώ, απομακρύνομαι, κλείνομαι στον εαυτό μου, νιώθω έναν θυμό και κυρίως μοναξιά και ανασφάλεια. Νιώθω και πως με συμπαθούν κάποια ατομα αλλά μόνο αν μου το δείξουν με βεβαιότητα, με κανουν να νιώσω ασφάλεια, αλλά αυτό δύσκολα συμβαίνει. Δεν είχα καταλάβει τότε στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, γιατί εγώ δεν είχα πιο "στενές" φιλικές σχέσεις με τους συμμαθητές μου. Γυρνώντας το χρόνο πίσω, μπορώ να καταλάβω το γιατί. Εγώ μόνη μου σήκωνα άμυνα και ήμουν απόμακρη γιατί νόμιζα πως με αντιπαθούν, πως με κοροϊδεύουν και πως δεν με θέλουν στην παρέα τους. Μόνη μου έφευγα μακριά πιστεύοντας σε υποθέσεις κι έτσι στεκόμουν σαν παρατηρήτρια των άλλων, νομίζοντας πως έχω γύρω μου εχθρούς. Σε τι οφείλεται αυτό; Γνωρίζει κανείς; Γιατί δεν αλλάζει;