Originally Posted by
Mara.Z
Πιστεύετε ότι είναι εφικτή αλλαγή επαγγέλματος στα 40-45??
Σπούδασα στην Αθήνα, μάστερ, διδακτορικό, ήρθα στο εξωτερικό σε μια χώρα όπου υποτίθεται ότι υπάρχουν ευκαιρίες αλλά βλέπω με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι δεν αντέχω την ακαδημαϊκή καριέρα, πιέζομαι πάρα πολύ, στραγγίζει η ενέργεια μου, και έχω αποτέλεσμα με το τσιγγέλι και με τα χίλια ζόρια. Αναγκάζομαι να καταφύγω σε ψυχαναγκασμούς για να αναγκάσω τον εαυτό μου να αποδώσω. Οπότε φεύγω από τη δουλειά μου στο πανεπιστημιο με ό,τι αυτο συνεπάγεται, και βρίσκω μια άλλη δουλειά με ελάχιστα προσόντα, η οποία όμως καλοπληρώνει, με ενεργοποιεί, κόβει στροφές το μυαλό μου και γενικά μου προσφερει στο εξαμηνο οσα δεν μου προσεφερε το πανεπιστημιο στα 3 χρονια.
Σκεφτομαι τωρα σοβαροτατα να αλλάξω καριέρα και επάγγελμα. Δεν γίνεται να μείνω για πάντα στη δουλεια που έχω τώρα, είναι παρτ ταιμ, ανανεούμενη κατά εξάμηνα...Και είμαι βοηθός σε γραφείο, κάνω από καθαριότητα ως σκαναρισματα, φωτοτυπίες, τακτοποιώ βιβλιοθήκες κλπ. Δεν με καθηλώνει μπροστά σε έναν υπολογιστή όπως η δουλεια του πανεπιστημίου, αλλα κοινωνικά για μενα ειναι η απολυτη αποτυχία..αν το ηξεραν οι γνωστοί στην Ελλάδα, θα γινόμουν ο περίγελως όλων....εγώ η αριστη μαθητρια με τις σουπερ προοπτικές να καταλήξω backup office support?
σκέφτομαι ότι όσα βίωσα στα παιδικά μου χρόνια δυστυχώς με σημάδεψαν και έκανα λάθος επαγγελματική επιλογή μόνο για το κύρος και την καταξίωση αδιαφορώντας για το καλό μου, και την ψυχική μου ευημερία...Και πάλι στο χώρο της εκπαιδευσης αλλα στην προσχολικη θελω να κινηθω μιας και υπαρχει τεραστια ελλειψη προσχολικων εκπαιδευτικων στη χώρα που ειμαι και στις χώρες που μπορεί να μετακινηθώ αργότερα. Kαι υπάρχει δυνατοτητα εξ αποστασεως εκπαιδευσης για να συνδυαστει με δουλειά.
Αλλά νεο πτυχίο στα 41-42? άλλα 4 χρονια σπουδών? με δουλεια παράλληλα για να βγαζω τα προς το ζην?
και οι γνωστοι μου στην ελλάδα τι θα πουν?? πήγε για καθηγήτρια πανεπιστημιου και γύρισε νηπιαγωγός??
Εχω διαγνωστεί με ιδψ με κάποια καταθλιπτικά επεισόδια, έπαιρνα και φάρμακα, σερτραλιν και wellbutrin 4μιση χρονια τα οποια ομως τα σταμάτησα το καλοκαιρι με συμφωνια γιατρου γιατι μου δημιουργουσαν λήθαργο και δεν μπορουσα να ενεργοποιηθω για να δουλέψω...
Τι λέτε?