Έχασα την μανούλα μου και δεν ξέρω πως να ανταπεξέλθω
Πριν 10 ημέρες έχασα την μανούλα μου. Ήταν 58 ετών απόλυτα υγιείς και έφυγε αιφνίδια. Την προηγούμενη ημέρα μιλούσαμε κανονικά και την επόμενη έπαθε ανακοπή, δεν τα κατάφεραν οι γιατροί στο νοσοκομείο και την χάσαμε. Είχαμε πάρα πολύ καλή και στενή σχέση. Μέχρι πριν λίγους μήνες έμενα μαζί της αλλά έφυγα καθώς γέννησα και πήγα στο δικό μου σπίτι. Έχω ένα μωράκι 3 μηνών. Δεν έχει νόημα να πω ότι ήταν ο καλύτερος άνθρωπος ή ότι άλλο λένε όταν φεύγει κάποιος, για εμένα ήταν ότι σημαντικότερο είχα (φυσικά και το παιδάκι μου είναι). Απλά η σχέση με την μανούλα ήταν ιδιαίτερη! Ήμασταν πολύ αγαπημένες και η μανούλα μου ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος!!! Λάτρευε τα εγγονάκια της και ήταν πολύ δοτικός άνθρωπος. Τώρα νιώθω κενή, ότι ο κόσμος άδειασε... Ότι έχασα το στήριγμά μου, τον άνθρωπο που θα νοιαζόταν πάντα για μένα και που εγώ νοιαζόμουν γι' αυτόν. Είχα πολλά όνειρα! Ήθελα να κάνω τόσα πολλά για αυτήν! Όπως έκανε και αυτή για εμένα. Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο ξαφνικά έφυγε τρελαίνομαι... Με τρώνε τα "αν" και τα "γιατί", κατηγορώ τον εαυτό μου. Αναπολώ όλες τις αναμνήσεις μας και πάντα καταλήγω στο άδοξο τέλος και παγώνω. Το αρνούμαι πάλι όπως έκανα όταν το πρωτοέμαθα. Μου έρχονται οι εικόνες από το φέρετρο που έκλεισε για πάντα, τα τελευταία φιλιά που της έδωσα τα τόσο παγωμένα... τα δάκρυά μου πάνω στο παγωμένο προσωπάκι της που για πρώτη φορά δεν αντιδρούσε στα φιλιά μου... Εικόνες που δεν ξέρω αν πρέπει να θυμάμαι... Όπως και οι τελευταίες λέξεις... "Σ' αγαπάω μανούλα! Σε ευχαριστώ για όλα! Θα τα πούμε!" Όσο και να προσπαθώ να ξεχαστώ πάλι γυρνάω στο άκουσμα της λέξης "έφυγε" και το ζω ξανά και ξανά και ξανά.
Τι θα κάνω; Δε θέλω να ακούω συλλυπητήρια γιατί δε θέλω να το πιστέψω. Πως θα ζήσω χωρίς αυτήν; Δεν έχει έρθει ακόμα στον ύπνο μου δυστυχώς... Γενικά πιστεύω στην μετα θάνατον ζωή και πιστεύω στην Ανάσταση των νεκρών αλλά αυτό που ζώ δεν μπορώ να το ελέγξω. Κάθε μέρα σκέφτομαι ότι βρίσκομαι μία μέρα πιο κοντά στη μαμά... Πως θα τα βγάλω πέρα;