Παχυσαρκία -Πρόβλημα με το στομάχι!!!(SOS)
Καλησπέρα στο φόρουμ!Είμαι 1,75 με 130 κιλά βάρος,34 χρονών.Ημουν από μικρό παιδί υπέρβαρος ανά περιόδους(έχω φτάσει και 68 κιλά),ποτέ ομως παχύσαρκος.
Πήρα αυτά τα κιλά από την κατάθλιψη μέσα σε ένα χρόνο,απο 97 που ήμουν.Ξεσπαγα στο φαΐ,δεν έβγαινα από το σπίτι και η κατάσταση με τον κορονοιο και την κλεισούρα τα έκανε χειρότερα,όλο τζανκ φουντ,βιντεοπαιχνίδια και ξάπλα.Αντιμετωπιζω εδώ και 6-7 μήνες προβλήματα με το στομάχι.Παλινδρομησεις,καο υρες,δυσπεψία,ρεψιματα σε καθημερινή βάση.Αλλες φορές νιώθω κόμπο στο λαιμό ή ότι δεν μπορώ να καταπιώ εύκολα.Τρωω λίγο και φουσκωνω,ειδικά με τα υγρά.Με έχει πάρει από κάτω,νομίζω ότι έχω καρκίνο στο στομάχι.Ειμαι νοσοφοβικος και ψάχνω συνέχεια στο ίντερνετ για συμπτώματα.Τα χάπια που παίρνω για το στομάχι(Nexium),δεν βοηθάνε ιδιαίτερα.Ειχα και παλιότερα θέματα με γαστρο/γικη παλινδρομηση,οισοφαγιτιδα, γαστριτιδες.Εχω κάνει συνολικά 5 γαστροσκοπησεις μέσα σε 10 χρόνια,χωρίς να μου βρουν κάτι.Ειμαι πολύ αγχώδης άτομο κ στρεσάρομαι εύκολα και αυτό τα κάνει όλα χειρότερα.Μην ξεχάσω να αναφέρω και την σπαστική κολίτιδα.Θα ήθελα την γνώμη σας,τι με συμβουλεύετε να κάνω?Λογικά αν είχα κάτι τόσο σοβαρό,δεν θα έχανα βάρος?Εγώ έχω και όρεξη και κάτω από 130 δεν πέφτω,πάρα τα συμπτώματα.Ο παθολόγος μου είπε,πως αν είχα έστω προδιάθεση για κάτι σοβαρό,θα φαίνονταν από την πρώτη γαστροσκοπηση και πως το βάρος έχει κάνει όλη την ζημιά.Εχει επιδεινώσει ένα προϋπάρχον πρόβλημα.Επισης σε αυτά τα κιλά θα μου προτείνατε κάποιου είδους επέμβαση,για να χασω βάρος ή να το παλέψω με διατροφή?Πάσχω από χρόνια κατάθλιψη,με άγχος και παλιότερα κρίσεις πανικού.Παίρνω αγωγή με ladose και Xanax.