Ονειρική ζωή ή ζωντανά όνειρα?
Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό,πως απολαμβάνω περισσότερο τον ύπνο και τα όνειρα, παρα την ξύπνια,καθημερινή ζωή...Και ανησυχώ για αυτό.
Κάθε βράδυ(ξημερώματα για την ακρίβεια), πέφτω για ύπνο με την προσμονή κάποιου ότι θα δεί μια ταινία του αγαπημένου του σκηνοθέτη...
Τα όνειρά μου είναι τέρμα σουρεαλιστικά...Σαν έργα τέχνης...Την βρίσκω...Αποδρώ και ταξιδεύω και χάνομαι στον ύπνο.
Αντίθετα,η ξύπνια ζωη είναι κατακλυσμένη από πεζότητα και προβλεψιμότητα....Απλά βαριέμαι.
Αν κάποιος με ρωτούσε ''Ποιά είναι τα όνειρά σου?'',θα ερχόμουν σε αμηχανία,δεν θα ήξερα τι να απαντήσω...
Όλα τα όνειρα του ξύπνιου έχουν ξεφτίσει...
Κάποτε είχα το όνειρο του έρωτα,του εραστή,να βρώ δηλαδή μια αδερφή ψυχή για να ζήσουμε από κοινού την μεγάλη περιπέτεια...Τώρα τίποτα.
Είχα το όνειρο της αυτοπραγμάτωσης, σε καλλιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο...Τώρα τίποτα.
Είχα την αφηρημένη,μεταφύσική προσδοκία μιας επαφής και εξιλέωσης με το Θείον.Τώρα ,όχι ότι έχω γίνει άθεος αλλά σχεδόν τίποτα.
Μάλλον έγινα άθελά μου κυνικός για όλα τα παραπάνω...Φοβάμαι, και θέλω κρυφά να ελπίζω, πως είναι απ΄τα χάπια που έχω γίνει τόσο
ράθυμος, απαθής, άβουλος, ανέραστος, οκνηρός, αμάγευτος...Αλλά απ'την άλλη δεν παίρνω και την πρωτοβουλία να τα κόψω...Φοβάμαι.
Και έτσι καταφεύγω στα όνειρα του ύπνου ως υποκατάστατο μιας ζωής που δεν ζώ.
Θα ήθελα εί δυνατόν να τα κάνω ακόμα εντονότερα,ακόμα πιο βυθιστικά...Γι'αυτό αν ξέρει καποιος κάτι για κάποια ουσία που του δίνει
πιο ζωντανά και έντονα όνειρα θα ήθελα να το ακούσω..π.χ το Ρεμερόν με βοηθάει λιγο σ'αυτόν τον τομέα.
Φοβάμαι πως η απομάγευση απ'την πραγματική ζωήθα είναι το προοίμιο του να αρχίσει να με ιντριγκάρει η ιδέα του θανατου ως επιλογή,και δεν το θέλω αυτό.
Εσείς,φίλοι μου?...Απολαμβάνετε περισσότερο τα όνειρα του ύπνου ή του ξύπνιου?