πως αντιμετοπίζεται το διαζύγιο από το κάθε μέλος?
Είμαι 31 χρόνων και από όταν ήμουν στο γυμνάσιο θυμάμαι να δημιουργούνται ασχημες καταστάσεις στο σπίτι...σχέδον την μισή μου ζωη την έχω περάσει προσπαθώντας να αντιμετωπίσω την ατμόσφαιρα που γινόταν όλο και πιο βαρυά μεσα στο σπίτι...
Τα χρόνια περνούσαν, τα όρια καταρίπτονταν όλο και πιο συχνά....όταν πια έφτασα στο Λυκειο ήμουν ξεκαθαρη με την μαμά μου..."φτάνει πια, δεν αντεχω αλλο, πρεπει να χωρίσετε". Τα χρόνια περνούσαν και εγω ακουγα την μαμα μου να λέει πως δεν χωρίζε για εμένα και την αδερφή μου. Προσπαθουσα να της εξηγήσω πως το καλύτερο για εμάς ήταν να φύγει αυτός ο άνθρωπος από το σπίτι μας, αλλά εκείνη τα επέμενε όλα για εμάς.
Από την μια την λειπομουνα που θυσιαζε την ζωη της για εμάς,και δεν κρυβω πως επαψα να της λέω να χωρίσουν συχνά γιατι νόμιζα πως γινομουνα αχάριστη στα μάτια της. Από την άλλη θύμωνα που μας ανάγκαζε να ζούμε αυτή την κατάσταση....
Μετά από τόσα χρόνια, τόση ψυχολογική βία που έχουμε λάβει από αυτόν τον ανθρωπό (και εγώ, και η μητέρα μου, αλλά και η 26χρονη αδερφή μου) έχουμε αλλάξει τόσο πολύ. Δεν μπορούμε πιά να μιλησουμε ούτε ματαξύ μας...Δεν ξέρω τι μας συμβαίνει...Γιατι δεν τα ξεχνάμε όλα και να γίνουμε ο πραγματικός μας εαυτός?
Θυμάμαι κάποτε η μαμα μου ήταν υπομονετική, τρυφερή, γλυκια...μας έβαζε κατω από τισ φτερούγες της και μας προστάτευε...τώρα είναι αυταρχική, νευρική, έχεις εκρηξεις θυμου, είναι απότομη...
Η αδερφή μου κάποτε ήταν γελαστη, χαρούμενη, ευχάριστη και είχε διάθεση να μου μιλάει για αυτά που την απαχολούσαν...τώρα είναι ευέξαπτη,όλες μας οι συζητησεις καταλήγουν σε καυγάδες και νιώθει πως πάντα τις επιτίθονται...
Εγώ ήμουν έυχαριστη στο διάλογο, κοινωνική, μου αρεσε να βγαινω με φίλους....τώρα δεν αντεχω να συζητήσω, κλείνομαι σε εμένα και νιώθω πως κανείς δεν ξερει ποσο μόνη νιώθω,δεν θελω να δω τους φίλους και συχνα κλείνω το κινητό...
Τι έχει γίνει? Και οι τριεις συμφωνουμε πως δεν τον θέλουμε ξανά στην ζωή μας...όμως τι είναι αυτό που μας κάνει να μην μπορούμε να απολαυσουμε την ελευθερία μας? Τι να κάνουμε για να επικοινωνήσουμε και πάλι όπως τότε που είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό?