Originally posted by weird
Quote:
Originally posted by monaxikos
Συμφωνώ απόλυτα με τις εύστοχες παρατηρήσεις σου! Ναι, υπάρχει σχεδόν πάντα αυτή η αντίθεση....μεταξύ αυτού που θέλω και αυτού που μπορώ να έχω. Δεν ισχυρίζομαι ότι θέλω κάτι υπερβολικό, κάτι έξω από τα μέτρα μου...αλλά θέλω κάτι που να με ενθουσιάσει, και εφόσον δεν το έχω βρει πνευματικά, μπορώ να το δω πιο έντονα σε σαρκικό επίπεδο! Δεν αποκλείω να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να μου κερδίσει το μυαλό....αλλά η σάρκα, με μια καλή δόση Ντόριαν Γρκεϋ στο όλο σκηνικό, αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Εξάλλου, είμαι 28. Δεν μπορώ να απιτήσω από τον εαυτό μου να πάψω να επιθυμώ αυτό που μου αρέσει και να κοιτάξω απλά πως να βολευτώ με κάτι που δε θέλω, για να μην είμαι μόνος...το θεωρώ μίζερο...σε κάθε ηλικία...πόσο μάλλον στα 28.
Είμαι , συνήθως, ο πιο σκληρός επικριτής του εαυτού μου! Μιλάς σωστά...δε μπορεί να ωταίνε όλοι οι άλλοι!!! Το ότι δεν έχω σχέση είναι καθαρά δικό μου θέμα! Το ότι δεν μπορώ να βρω κάτι να με γεμίσει έχει σχέση με τον πως προσδιορίζομαι σε σ΄χεση με την υπόλοιπη κοινότητα. Αν βρίσκω ανθρώπους να με καταλαβαίνουν...Αλλά, μήπως δεν είναι δικό μου το πρόβλημα; Ας φρόντιζα να είμαι όπως οι άλλοι...Και δεν μιλάω επιφανειακά, εμφανισιακά...εκεί κάνω αρκετά και μπορώ να κάνω περισσότερα. Ας φρόντιζα να σκέφτομαι όπως οι άλλοι...αυτό εννοώ...Η ευθύνη όλη δικιά μου...;)
Αγαπητέ φίλε, μου βάζεις δύσκολα και η ώρα είναι αργά βραδυνή, που σημαίνει, οτι θα πρέπει να συνεχίσω το μεταμεσοχύντιο διάβασμά μου...
Ωστόσο θα σταθώ σε κάποια ζητήματα που αναφύονται απο την απάντησή σου.
Η διάσταση μεταξύ αυτού που θέλεις και αυτού που μπορείς να έχεις, μου φέρνει στα χείλη την εξής ερώτηση.
Πόσο καλά έχεις ζήσει αυτό που δεν μπορείς να έχεις?
Εννοώ, είχες μια ευρεία γκάμα αποτυχημένων εμπειριών
ή κινήθηκες σε μια ευρεία γκάμα απογοητέυσεων που δεν ακολουθήθηκαν απο εμπειρίες, επειδή λειτουργούσαν αποθαρρυντικά?
\"Η σάρκα αποτελεί σημαντικό παράγοντα\" \" Είμαι μόνο 28, δεν μπορώ να πάψω να επιθυμώ αυτό που μου αρέσει\"
Καταλαβαίνω οτι λόγω του νεαρού της ηλικίας σου και των ορμών που αυτό συνεπάγεται, η ψαλίδα των συμβιβασμών που θέλεις να κάνεις ανάμεσα στην ύλη και το πνεύμα κάποιου υποψήφιου, είναι μικρού μεγέθους.
Ομως, για να πούμε την ακριβή , και καθόλου μεμπτή, αλήθεια, μέχρι τώρα η ζυγαριά βαίνει υπέρ του Ντόριαν και όχι το αντίστροφο, σωστά? ;)
\"Αν φρόντιζα να είμαι όπως οι άλλοι\"
Αλήθεια, είναι ακραίο αυτό, το ξέρεις και κάτι έχει να πει για την σχέση προδιορισμού σου βάσει και της κοινότητας όπου εντάσσεσαι.
Θα σου θέσω το εξής ερώτημα.
Πόσο εύκολα διακριτός είναι ο τρόπος σκέψης σου, όχι εδώ σε εμάς, που σε έχουμε κιόλας θαυμάσει ( χωρίς ιχνος ειρωνίας!) αλλά στον περίγυρό σου.
Και αντίστροφα, με ποιά κριτήρια γνωρίζεις και σε πόσο βάθος τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου, ώστε να προσδιορίσεις σε γενικές γραμμές, τον τρόπο σκέψης τους?