Προβληματισμοί σε σχέση με τον σύντροφό μου
Καλησπέρα σε όλους και όλες. Βρήκα τυχαία το φόρουμ και θα ήθελα να σας εκθέσω κάποια από τα πράγματα τα οποία με απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Με τον σύντροφό μου είμαστε μαζί ένα χρόνο με προοπτικές να συγκατοικήσουμε αλλά έχω πάρα πολλούς ενδοιασμούς για το μέλλον μας. Καταρχάς εκείνος προέρχεται από μια οικογένεια χωρισμένων γονιών , μένει με την μητέρα και τον αδελφό του σε ένα διαμέρισμα. Η μητέρα και ο αδελφός του είναι ψυχικά διαταραγμένοι και συχνά εκφράζει την δυσαρέσκεια του για το κλίμα που επικρατεί στο σπίτι και πόσο πολύ θέλει να φύγει και να μείνουμε μαζί (ίσως για να γλιτώσει ; ). Ο μπαμπάς του είχε παράλληλη σχέση και έτσι έχει φύγει από το σπίτι τους εδώ και κάποια χρόνια. Η κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι είναι άθλια. Έχει μια βαριά μυρωδιά , μούχλα στους τοίχους. Είναι φτωχή οικογένεια. Η μητέρα του κάνει χαμαλοδουλειες και το ίδιο και ο αδελφός του. Ζουν από τα επιδόματα του κράτους. Ο σύντροφός μου σπουδάζει και έτσι δε μπορεί να δουλεύει παράλληλα. Συχνά νιώθω ότι λόγω της οικογένειας του δε θα μπορέσω να προχωρήσω με αυτόν τον άνθρωπο. Δε μου αρέσει το κλίμα που επικρατεί εκεί πέρα, δε μου αρέσει που η οικογένειά του έχει θέματα ψυχικής υγείας. Δεν μου αρέσει η μιζέρια και η φτώχεια αν και εγώ δεν είμαι από πλούσια οικογένεια αλλά οι γονείς μου πάντα δούλευαν σκληρά για να μη μου λείψει τίποτα. Οι δικοί του βολεύονται με δουλειές με ελάχιστες απολαβές και δε θέλουν να ζοριστούν. Φοβάμαι ότι τέτοια τακτική θα ακολουθήσει και ο σύντροφός μου όταν αποφασίσει να βρει δουλειά. Φοβάμαι ότι θα αναγκαστώ να πληρώνω εγώ τα περισσότερα έξοδα μας και αυτός να μη συμβάλλει εξίσου. Δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ γιατί σκέφτομαι ότι ίσως δεν κρατήσει για πάντα αν ακολουθήσει την τακτική της οικογένειας του. Δεν ξέρω αν έχουμε προοπτικές. Ενώ με αγαπάει και τον αγαπάω με προβληματίζει η κατάσταση που επικρατεί. Όλες οι συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες. Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας....