Δε δουλεύουν τα αντικαταθλιπτικά (Dumyrox, Deprevix, Escitalopram και τα ρέστα...)
Γειά σας,
Αντιμετωπίζω Γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, το πάλευα 5 χρόνια μόνος μου αλλά δε πήγαινε άλλο καθότι κάθε μου στιγμή και δραστηριότητα περιαλλόταν από έντονο άγχος, συνεχείς αρνητικές - καταστροφικές σκέψεις και συνέχεια πολλά ψυχοσωματικά. Ξεκίνησα πέρυσι τέτοια εποχή αγωγή. Για αρχή πήα xanax σε συνδυασμό με escitalopram. Είχα μεγάλη ανακούφιση από το ζαναξ αλλά μου το έκοψε μέσα στο μήνα επειδή ήταν πολύ εθιστικό. Συνέχισα με escitalopram και minitran 2-10, κάτι έκανα στην αρχή αλλά μετά δε καταλάβαινα διαφορά. Στο καλοκαίρι μου αλλάζει την σκιταλοπράμη και μου βάζει dumyrox για κάποιο λόγο. Αποτέλεσμα κανένα, το ανεξήγητο και δικαιολογητο αγχος συνεχισε σταθερό + τα πολλά ψυχοσωματικά. Από το φθινόπωρο μου άλλαξε το minitran στο 2-25 και πρόσθεσε lyrica pregabalin σαν αγχολυτικό. Και τότε πραγματικά είπα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σώθηκα. Μου έριξε αρκετά το άγχος χωρίς να δημιουργεί εθισμό. Όλα αυτά μέχρι ενός σημείου, απο εκεί και πέρα το άγχος δεν μειωνόταν όσο θα ήθελα, δηλαδη είχα ακόμα ψυχοσωματικά και έπρεπ να παίρνω και μεγαλυτερο δόση πρεγκαμπαλίνης καθε φορά. Αφού συνεχιζε η κατάσταση αυτή τώρα τους τελευταίους δύο μήνες καταργεί το dumyrox και μου προσθέτει Deprevix (γενόσημο του Effexor). Ξεκίσα στα 300mg και αφού για 1 μήνα δε κατάλαβα τίποτα, μόνο μια πολύ μικρή ήπια αλλαγή, μου ανεβάζει το minitran στο 4-25 το οποίο κάνει αγχόλυση όπως μου είπε, διατηρώ τη πρεγκαμπαλίνη και ανεβάζω στα 375mg το Deprevix. Επίσης προσέθεσε το Rispedral το οποίο από ότι διάβασα είναι αντι-ψυχωσικό αλλά δρά αγχολυτικά και στο άγχος.
Μέχρι τώρα που σας γράφω δεν έχω δει κάποια θετική αλλαγή και δε καταλαβαίνω γιατί ΔΕΝ λειτουργούν σε μένα τα αντικαταθλιπτικά. Εδώ να σημειώσω πως δεν έχω καταλάβει γιατί παίρνω τα αντικαταθλιπτικά. Εγώ δεν έχω νιώθω καμία κατάθλιψη, η διαθεσή μου είναι καλή έχω όρεξη για ζωή, θέλω να βγαίνω έξω με φίλους και να γνωρίω κόσμο. Δεν εχω τέτοια θέματα, απλά έχω υπερβολικό άγχος το οποίο έχει σκεπάσει τα πάντα και δεν νιώθω κανένα άλλο συναίσθημα, τίποτα! Μόνο άγχος και ψυχοσωματικά.
Την επόμενη φορά μου είπε αν δε δω αλλαγή με τη τελευταία αγωγή θα μου δώσει κάτι με πιο αγχολυτική δράση. Δε ξέρω τι να περιμένω πλέον έχω απελπιστεί λίγο. Εχω πάρει τόνους χαπιών και η ρουφιάνη η ΓΑΔ δε λέει να φύγει. Νιώθω συνέχεια το άγχος μέσα μου, ταχυκαρδίες, το συνεχές κόμπιασμα και σφίξιμο των μυών και παθαίνω συχνά ταχύπνοια και υπεραερισμό. Αυτά τα συμπτώματα ρε παιδιά αγχολυτικό φάρμακο δε χρειάζεται για να φύγουν; Εμένα αυτά με ταλαιπωρούν και θέλω να απαλλαγώ! Γιατί μου δίνει αντικαταθλιπτική αγωγή; Μέχρι στιγμής αποφεύγει να μου γράψει βενζοδιαπίνες λόγω της εθιστικής τους δράσης.
Θα απαλλαγώ επιτέλους από αυτή τη καταραμένη τη μυική τάση και το συνεχές κόμπιασμα και ένταση των μυών; Δε μπορώ να παίρνω βαθιές ανάσες λόγω του βάρους αυτού. Τι αγωγή πρέπει να πάρω ακόμα δε καταλαβαίνω.