-
Καθημερινές εμμονές
Καλημέρα σας. Κάθε μέρα έχω και κάποια εμμονή είτε με αρρώστια είτε ότι κάτι θα κάνω και θα ντροπιασω τους γονείς μου και θα τους φέρω προβλημα κυρίως με λεφτά. Σήμερα παλι με το που βγήκα από το σπίτι με το αμάξι στο δίπλα στενό είχαν σχεδόν κλείσει το δρόμο ένα μεγάλο φορτηγό από τη μια και ένα μηχανάκι με ένα βαλιτσάκι πισω και όπως περασα ανάμεσα αν και νομίζω δεν ακουμπησα πουθενά σαν να άκουσα να ακουμπά ο καθρέπτης μου στο μαυρο βαλιτσάκι του μηχανακιου. Ε μου κολλησε πως αυτός με είδε και θα με κυνηγήσει για το ότι τον ακουμπησα και για Εγκατάλειψη κλπ. ενώ δεν έγινε τίποτα. Με φοβίζουν τέτοιες σκέψεις καθημερινά. Τι να κάνω?
-
Και γω το χω να τρεχουν "σεναρια" στο μυαλο για διαφορα πραγματα.
-
Το πώς αντιμετωπίζεται αυτή η παραγωγή αγχωτικων σκέψεων και σεναρίων έχει να κάνει κυρίως με την ένταση τους, αν συνυπάρχουν με προβλήματα όπως η κατάθλιψη, αγχωδης διαταραχή κλπ. Αν δεν έχεις άλλα προβλήματα, αν δουλεύεις, έχεις σχέση κλπ και αυτό είναι το μόνο που σε προβληματίζει δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς. Αν είναι εκδήλωση αγχωτική (ενοχικού τύπου;) και έχεις και άλλα που σε απασχολούν θα μπορούσες να απευθυνθείς σε ψυχολόγο. Αυτό με τα σενάρια να τρέχουν στο μυαλό κλπ εμένα μου περνάει ή μειώνεται με αντικαταθλιπτικά. Με έχει βοηθήσει βέβαια και η ψυχοθεραπεία να καταλάβω πού οφείλεται κάθε φορά και να το αντιμετωπίζω ανάλογα.