Φόβος για κακοήθεια ή παράνοια του μυαλού;
Καλησπέρα σε όλους,
Είναι μήνες τώρα που με βασανίζει αυτή η σκέψη ότι έχω κάποιο είδος κακοήθειας στο σώμα μου. Πέρασα μία πολύ δύσκολη ψυχολογική περίοδο, με αϋπνίες τρομερές σε σημείο να περνάνε μέρες με 3 και 4 ώρες ύπνου και άλλες μέρες με καθόλου ύπνου, να βρίσκομαι σε μία διαρκή υπερένταση και με τις σκέψεις να μην με αφήνουν να ησηχάσω, κυρίως για κάποιο είδος της παραπάνω αρρώστιας που αναφέρω. Κοιτάζομαι στον καθρέπτη συνέχεια νομίζοντας πως πάσχω από αυτό το πράμα, τα μάτια μου είναι εμφανώς πρισμένα πάνω από τις βλεφαρίδες αλλά είναι ίσως επειδή κοιμάμαι 9 ώρες σπαστές και άτσαλες, το πρόσωπο μου το βλέπω να έχει αλλάξει και να είναι εμφανώς πεσμένο.
Πήγα σε γιατρούς παλαιότερα στην περίπτωση που το άγχος προκαλούταν από το θυρεοειδή αλλά τίποτα, πεντακάθαρες οι γενικές και οι ειδικές εξετάσεις. Έπειτα για κάνα μήνα με είχε πιάσει μία απίστευτη δυσκοιλιότητα και πήγα ξανά σε γαστρεντερολόγο -ήταν και η αλλαγή περιβάλλοντος που το προκάλεσε εν τέλη, το χω πάθει παλαιότερα- γενικές εξετάσεις και κάπποιες αλλές ειδικές και αυτές καθαρές, μόνο τα λευκά αιμοσφαίρια ήταν λίγο κάτω από το όριο αλλά μου είπε ότι δεν είναι κάτι και απλά να αποβάλω το άγχος μου.
Γενικά νιώθω ώρες ώρες τεράστια κούραση και ατονία, κάτι που μεγαλώνει την αρρωστοφοβία αυτή.
Θα ήταν παράλογο να πήγαινα στο νοσοκομείο να τους έλεγα να μου γράψουν εξετάσεις ειδικές για κακοήθεια;
Έιμαι 24 ετών, ακόμα να τελείωσω με την σχολή, την οποία έχω αφήσει λίγο στην άκρη καθώς δεν θα μου προσφέρει κάποια οικονομική ανεξαρτησία ξεκινάω σιγά σιγά δουλειά για σεζόν. Βρίσκομαι σε μία πόλη κοντά στο τόπο που μεγάλωσα όπου ποτέ δεν απελευθερώθηκα, νιώθω πως έχω χάσει τον εαυτό μου και την τεράστια αυτοπεπείθηση που είχα σαν φοιτητής με τις παρέες στην πόλη που βρισκόμουν καθώς εδώ δεν έχω παρέα και είμαι στην ουσία μόνος μου κάτι που δεν βοηθάει.
Είχε ποτέ κανείς σας παρόμοιες σκέψεις στο παρελθον;
Νομίζω πως ότι μου συμβαίνει είναι φυσιολογικό και από την άλλη πάλι όχι, έχω μπερδευτεί αρκετά όπως καταλαβαίνετε.