Originally Posted by
Skiouros8
Ναι, πολλα θέματα εσωτερικης ανασκόπησης το τελευταίο διάστημα.
Ολη μου τη ζωή ενιωθα και νιώθω εκτός του κοινωνικού συνόλου.
δεν ειναι απαραιτητα κακο. οι αριστοι και οι τελευταιοι, ξεχωριζουν. οι μετριοι δεν ξεχωριζουν. απ οσα γραφεις και παρακατω, δεν νομιζω να ησουν ευχριστημενος αν ησουν στους μετριους. οποτε ισως βαυκαλιζεσαι η και οντως εισαι στους αριστους;;;; κανεις δεν αρεσει σε ολους, ο ΘΕΟΣ ο ιδιος να ειναι.
Είμαι έντονος επικριτης του τροπου ζωής των περισσότερων ανθρωπων. Οι κοινωνικές συμβάσεις με αηδιαζουν και συχνά η κοινωνική μου περιφρονηση μπορει να εκλειφθει ως ντροπαλοσυνη ή κοινωνική αδεξιοτητα.
δικαιωμα σου, αλλα να θεωρεις λογικο και αναμενομενο την απομονωση που μπορει να προκυπτει απο αυτο.
αν αποφασισεις οτι θα επιτρεψεις στον εαυτο σου να ειναι απολυτος, αναγκαστικα επιτρεπεις και σε οσους διαφωνουν με την απολυτη σταση σου, να σε περιθωριοποιουν (πραγμα οχι απαραιτητα κακο, αν δεν σε ενδιαφερει η παρεα τους).
Είμαι δοτικος σε όσους ανθρωπους επιλεγω αλλά ίσως έτσι καταληγω τόσο έντονος , και με θετικά και με αρνητικά συναισθήματα, που τους διωχνω μακριά.
οκ, τωρα καταληγουμε καπου. εαν καποιοι απο αυτους που επιλεγεις σε επιλεγουν κιολας, μπορεις να φιαξεις τον μικροκοσμο σου με ταιριαστα σε εσενα ατομα και να αδιαφορεις για τους υπολοιπους.
τα αρνητικα που αναφερεις που στην ουσια ειναι μια ενταση η και επιμονη (ισως;) στην συμπεριφορα σου, ειναι κατι που δουλευεται. μπορεις να το δουλεψεις και να μαθεις να το ελεγχεις για να μην απομακρυνεις οσους σε ενδιαφερουν.
Μικρότερος ειχα ορισμένους στόχους που πραγματοποιησα. Σκέφτομαι δηλαδή πως ένας νεότερος εαυτός μου θα ήταν ικανοποιημενος. Ωστόσο αν τα εξετασω όλα προσεκτικοτερα βλεπω πως δεν γίνεται να είμαι ικανοποιημενος.
μονο θετικο μπορει να ειναι το οτι εχεις φτασει τους στοχους σου. αν δεν εισαι ικανοποιημενος, δεν εισαι για αλλους λογους. ισως θεωρεις οτι δεν ειχες αρκετους στοχους; οτι δεν εβαλες τους επομενους;
Βλεπω άλλους ανθρωπους να επαιρονται για υποτιθεμενα κατορθώματα που δείχνουν απλως τη διάθεσή τους να προβληθουν, χωρίς να υπαρχει καμία ουσια.
προφανως και ισχυει...
Ετοιμαζομαι να εκδοσω νέο βιβλίο και δεν είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Νιώθω ότι δεν με ικανοποιει το μετριοπαθες, θα ήθελα τα βιβλία μου να κάνουν μεγάλο παταγο αλλά δεν έχω, μαλλον, τις κοινωνικές δεξιότητες και την θρασυτητα για αυτό -την θρασυτητα να προβαλω τον εαυτό μου σαν κάτι το εξαιρετικό, οπως κανουν όλοι οι πανομοιοτυποι μεταξύ τους ανθρωποι- ή αν τα έχω, αν τα εφαρμοσω ολα αυτα σαν ηθοποιος , μετά αηδιαζω με τον εαυτό μου.
α, εδω, αδικα βασανιζεσαι... δεν θελει ουτε θαρρος, ουτε θρασσος, ουτε καν ταλεντο. τις σωστες γνωριμιες χρειαζεται αγαπητε. το μεγαλυτερο σκουπιδι να γραψει καποιος, αν βρει τροπο να ριξει μια διαφημιση στην τηλεοραση, θα πουλησει "χιλιαδαι" αντιτυπα...
δεν ειμαστε στα 60 ς να πουλαει το αξιολογο. πουλαει ο,τι διαφημιζεται. τα μεγαλα νουμερα δεν τα κανουν οι μορφωμενοι και συνειδητοι αναγνωστες τα κανει το απαιδευτο κοινο που παει οπου του δειξουν.
επομενως, η βρες τις διαδικασιες, ψαχνοντας, με βοηθεια, η γραφε αυτα που θες κι ας πουλανε οσο μπορεσουν.
τι γραφεις αληθεια; λογοτεχνια η καποιο ειδικο αντικειμενο;
Δεν θέλω να προσποιηθω τον επιτυχημενο, θέλω να αποδομησω την έννοια της επιτυχιας, τα σαθρα επιτευγματα των άλλων, τον ναρκισσισμο τους. Πιστευω οτι το επιπεδο είναι χαμηλό σε όλους τους τομείς, οτι δεν ταιριαζω, οτι δεν μπορω να ταιριαξω , ότι αν ταιριαζα δεν θα ήμουν εγώ.
οκ, δικαιωμα σου. αλλα υπαρχει μια αντιφαση εδω που πρεπει να την αποφασισεις ΕΣΥ καποια στιγμη. αν θεωρεις σαθρη την προβολη του καθε "πουθενα", δεν μπορει να κοπτεσαι που δεν εισαι αναμεσα τους. αν εκανες παταγο οπως επιθυμεις, οπως καποιοι απο αυτους κανουν, πως θα ενοιωθες ικανοποιηση οταν τους θεωρεις του υπολοιπους παταγωδεις σαθρους;
Επιπλεον, δεν πιστευω πια στα λεγόμενα των γύρω μου. Πιστευω ότι κάθε κοινωνική πραξη εμπεριεχει εναν βαθμο υποκρισιας. Μου ειναι συνεπως πολυ δύσκολο να δεχτω τον επαινο ή την απροσκοπτη φιλία.
Ισχυει. κοινωνικες συμβασεις λεγονται και οπως μας εχεις πει τις σιχαινεσαι. δικαιωμα σου. πολλες φορες, παρα πολλες, φτανουν οχι μονο στην υποκρισια, αλλα και στην απατη κι ακομα παραπερα, αλλα η ελλειψη τους θα εκανε εναν κοσμο υπερβολικα σκληρο, χωρις ουσιαστικο οφελος.
για εμενα, το μετρο ειναι αυτο που χρειαζεται στις μεγαλες πλεον κοινωνιες με τις τοσες αντιθεσεις και διαφορες, για να συνεχισουν να υπαρχουν. αν φτασουμε στις απολυτες συμπεριφορες, θα προελθει αχρειαστη βια...
Πιστευω οτι μελλοντικα θα καταληξω σαν κάτι γέρους συγγραφείς που δεν τους δινει κανείς σημασία, γραφικός αλλά ορθολογιστης , ο μόνος διορατικός σε μια κοινωνία διοπτροφορων ανδρεικελων.
πιθανον. εχουν υπαρξει πολλοι τετοιοι και αξιολογοι. αλλα απο οσα περιγραφεις, δεν δειχνει να σε χαλαει κατι τετοιο. οποτε, και τι εγινε;;
Ξαναδιαβαζοντας όσα έγραψα παραπανω παρατηρω ότι δίνω μια πολυ μονοχνωτη εικόνα του εαυτου μου: μπορω να γίνω η ψυχή της παρεας, αλλά πλεον, στην προχωρημενη μου νεότητα, δεν βρίσκω πια αφορμές να το κάνω.
κι αυτο ειναι καλο η κακο και γιατι;