Το σύνδρομο του καλού παιδιού
Ναι λοιπον, οσο κι’ αν το παλευω, οση εξασκηση κι’ αν εχω προσπαθησει να κανω κατα καιρους, παντα κυλαω. Ειμαι το καλο παιδι που γινομαι παντα κομματια για τους αλλους, αλλα οχι, λαθος τα λεω, για μενα κυριως, για να νιωθω εγω καλα, με την συνειδηση μου, οτι προσπαθησα, οτι δεν στεναχωρησα καποιον, οτι ο απεναντι αξιζει μια ευκαιρια και εγω που εχω ενσυναισθηση και εχω περασει 1-2 πραγματακια (ψυχικη ασθενεια και αλλες δυσκολιες) πρεπει να καταλαβαινω και να δινω ευκαιριες. Αλλα ως ποσο; Δεν εχει γινει κατι σοβαρο. Ειμαι καλα. Τελειωσα το πτυχιο μαθηματικων σε αγγλικο πανεπιστημιο και δεν εχω προχωρησει στη ζωη μου, επειδη νιωθω πως δεν αξιζω και δεν ειμαι εξυπνη. Τελειωσα με αριστα αλλα παντα βρισκω δικαιολογιες και τα βαζω με το μυαλο μου. Βρηκα μια δουλεια που συναναστρεφομαι με κοσμο την οποια λατρευω, κοινωνικοποιουμαι καπως αλλα με τα τοσα ατομα εκει μεσα αντιμετωπιζω θεματα. Οχι σοβαρα. Τα νορμαλ και τα αντιμετωπισιμα. Αλλα μεχρι ποτε θα σε πατανε; Πως μπορω να σταματησω να νιωθω και να βαζω ορια στους αλλους ωστε να σταματησουν να με αγγιζουν και να με πληγωνουν; Και πως μπορω να παψω να νιωθω κακος ανθρωπος οταν λεω οχι, οταν πρεπει να μιλησω λιγο καπως για να καταλαβουν αυτοι που δεν θελουν να καταλαβουν και πως να μην με νοιαζει τι σκεφτεται και πιστευει καποιος για μενα; Οταν εγω η ιδια δεν εκτιμω τον εαυτο μου, πως περιμενω να νιωσω ποτε «υγιης» και να μην πληγωνομαι; Ο κοσμος δεν ειναι στα καλα του αλλα τις πλειστες συμπεριφορες τις επιτρεπουμε στους αλλους, τις πιστευουμε, τις λαμβανουμε σοβαρα, δεν αμυνομαστε, δεν αντιδραμε, δεν βαζουμε τον αλλο στην θεση του - ουτε καν με ευγενεια δεν νιωθουμε οτι μπορουμε, γιατι αν αυξησεις λιγο τονο φωνης, αν αλλαξεις λιγο λεξιλογιο (περα απο τα γνωστα «ολα ενταξει μωρε», «ε δεν πειραζει» ενω ΠΕΙΡΑΖΕΙ) ο κοσμος θα συνεχιζει να μην ειναι στα καλα του και να μην νιωθει. Αν καταλαβατε τι θελω να πω.