-
help
geia sas. exw ena provlhma to opoio pisteuw oti me anagkazei na menw pisw sthn zwh m. eimai 18 xronwn kai an kai upoti8etai ta paidia sthn hlikia m exoun tash na feugoun oso pio polu apo to spiti egw dn mporw. otan feugw ektos polhs me pianei panikos. px tis proalles egw kai adefh m , pou einai megaluterh apo mena, phgame na katevoume sthn a8hna gia kati douleies, gia mia mera ,kai ligo prin fugoume, eksw apo to treno me epiase panikos.... etrema, eklaiga, eixa idrwsei oloklhrh kai h8ela na paw spiti ekeinh thn stigmh. fusika gia to upoloipo ths hmeras dn mporousa na hremhsw mexri na paw ksana spiti.... eixa pa8ei kati paromoio otan eixa paei tetrahmerh sto sxoleio.. skeftomai gnk oti mporei na ginei kati stous an8rwpous pou agapw h se mena kai dn 8a eimai spiti. isws na to susxetiza me to gegonos oti o pateras m exei pe8anei edw kai 5 xronia alla auto to pa8ainw to teleutaio enamish xrono. meta apo ena asxhmo gegonos sto spiti m pou me sokare... pragmatika sas lew eimai apelpismenh. fovame na kanw otidhpote kai ntrepomai para polu. opoios mporei as m dwsei kamia sumvoulh! kai suggnwmh gia to toso megalo keimeno....
-
Καταρχας καλως σε...Δευτερον μην ντρεπεσαι καλο μου...Τριτον δεν εισαι η μονη που περνας κατι τετοιο...Τεταρτον περασες τεραστιο σοκ οποτε εχεις μια τεραστια δικαιολογια για οσα περνας....Προσπαθησε να χαλαρωσεις οσο μπορεις και εγω θα σου συνιστουσα να επισκεφθεις εναν καλο ομοιοπαθητικο..Εισαι μικρουλα για ψυχοφαρμακα ή κατι τετοιο..Μια επισκεψη σε ψυχολογο δεν θα εβλαπτε...Ολα λυνονται μικρουλα μου...Μην χολοσκας τοσο:))Παντα υπαρχει και θετικη πλευρα:)))))
-
kai egw skefthka na episkeftw kapoion psuxologo...alla nomiza oti dn htan polu shmantiko..alla twra 8a to kanw.... thanks!
-
Μικρή μου, είναι φορές που όταν χάνουμε κάποιον δικό μας αγχωνόμαστε μήπως οι υπόλοιποι άνθρωποι που αγαπάμε πάθουν κάτι κακό. Δεν έχει σημασία που έχασες τον πατέρα σου 5 χρόνια πριν, το διάστημα δεν παίζει ρόλο. Σημασία έχει πως νιώθεις άγχος πως θα συμβεί κάτι κακό όταν φεύγεις μακριά-εκεί εκδηλώνεται μάλλον ο φόβος που σου έχει αφήσει η απώλεια του μπαμπά σου. Έχει συμβεί και σε μένα, έχω χάσει τον πατέρα μου 2 χρόνια τώρα, κι ενώ ήμουν ήδη ανεξάρτητη όταν συνέβη, από τότε ανησυχώ για τη μητέρα μου και τον αδερφό μου που μένουν πίσω όταν φεύγω (για την αδερφή μου που έχει οικογένεια δεν ανησυχώ). Δε νιώθω έντονη δυσφορία, αλλά αν για παράδειγμα τους τηλεφωνήσω και δεν απαντήσουν, ε...τότε παθαίνω πανικό και κάνω χίλια σενάρια με το μυαλό μου, βάζω τα κλάματα... Καλύτερα να το κοιτάξεις για να μη σε εμποδίσει αργότερα σε όσα θέλεις να κάνεις, να μην επηρεαστεί δηλαδή η λειτουργικότητά σου. Και αν έχεις νέα, πες μας!
-
lupamai pou to akouw auto!! kserw oti einai polu duskolo otan xaneis toso diko s an8rwpo!! se kanei na vlepeis teleiws diaforetika kapoia pragmata.... pantws lew na to psaksw gt dn 8elw o fovos na me kanei na xanw olh m thn zwh etsi.....
-
Να πας σε ψυχολόγο. Θα σε βοηθήσει. Και όσο το νωρίτερο τόσο καλύτερα.. Πάντως εμένα δε μου φαίνεται κάτι πολύ σοβαρό.. Είναι απο αυτά που λύνονται σχετικά εύκολα με ψυχοθεραπεία. Θα σου πρότεινα γνωσιακή ή γνωσιακή - συμπεριφορική. Αλλά αν ο ψυχολόγος είναι έμπειρος και άλλες προσεγγίσεις πιστεύω θα ήταν αποτελεσματικές.
Το σημαντικό είναι να μην το αμελείς. Βρες έναν καλό ψυχολόγο που να έχει τουλάχιστον μάστερ ή και ειδικευση σε κάποια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση και κλείσε ραντεβού.
Όλα θα πάνε καλά πάντως - μην ανησυχείς..