Γιατί όταν δείχνω ενδιαφέρον ο άλλος ξενερώνει ;
Κάθε φορά ,όταν δείξω ενδιαφέρον και ξεκινήσω να ανοίγομαι ,είτε μέσα σε μια σχέση είτε στα αρχικά στάδια της γνωριμίας και του φλερτ ,ο άλλος απομακρύνεται και ξενερώνει .Ο άλλος στην αρχή θα δείξει φουλ ενθουσιασμό ,θα κάνει πράγματα για να σε κερδίσει ,θα θέλει να σε δει κλπ .Μόλις λοιπόν περάσει λίγος καιρός και αρχίσω να αφήνομαι ,να εκφράζομαι ,να λέω ένα μου έλειψες αν έχω καιρό να τον δω ή ένα <<ειμαι πολύ ενθουσιασμενη >> ,<< σε θέλω >> , ο άλλος αρχίζει και τραβιέται .Μου έχει τύχει να με κατηγορήσει ότι υπέρ εκφράζομαι ,ότι δεν χρειάζεται να το λέω λεκτικά γιατί οι πράξεις αρκούν και ότι δεν του αρέσει να το ακούει γιατί πιέζεται .Είναι υπερβολικό μετά από ένα μήνα και ενώ έχετε προχωρήσει ,κάνετε πράγματα μαζί ,σε παίρνει τηλέφωνα ,σε έχει γνωρίσει σε φίλους του ,να λες ένα <<έχω αρχίσει να νιώθω πράγματα για σένα ,ειμαι ενθουσιασμενη κλπ >>;.Αλλά ακόμα και στο φλερτ ,μου έχει τύχει για παράδειγμα σύμφοιτητης μου από κοντά να μου μιλάει συνέχεια ,να με πειράζει ,να προσπαθεί να μου τραβήξει την προσοχή ,να με φλερτάρει μέσα στην παρέα ,να με βοηθάει έμπρακτα σε ζητήματα που προκύπτουν ,να μου δίνει για παράδειγμα σημειώσεις του (χωρίς να το ζητήσω ) και όταν έκανα την κίνηση να στείλω εγώ για να τον ευχαριστήσω και του έπιασα την συζήτηση ,με αγνόησε πλήρως .Αυτά τα δυο παραδείγματα είναι απλώς παραδείγματα,που όμως επαναλαμβάνονται συνέχεια κάθε φορά σε μια γνωριμία μου .Θέλω να καταλάβω τι κάνω λάθος .Τα παρερμηνευω όλα ; Έχω κάποιο πρόβλημα και με βαριούνται ; .Βγαίνω κανονικά με τους φίλους Μιυ ,κοιτάζω τις σπουδές μου ..Θα το καταλάβαινα να ήμουν υπερβολική αν είχα <<συμφωνήσει >> σε μια χαλαρή-περιστασιακή σχέση ,απλώς συνήθως στην αρχή ο άλλος γνωρίζοντας με παντού σε φίλους ,παίρνοντας με τηλέφωνα ,με ραντεβού κλπ ,μου δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι κάτι χαλαρό .