Originally Posted by
Penguin
@Honorata
Τον ξέρω πολύ καιρό, από τα φοιτητικά μου χρόνια. Έχουμε μια συνεργασία κοντά δεκαετία είτε με εμένα ως άμισθο συνεργάτη είτε ως επιστημονικό συνεργάτη τώρα. Δεν είμαστε φίλοι, αλλά έχουμε φιλικές σχέσεις. Δεν υπάρχει κάποιο αφεντικό με την κλασική έννοια. Διαχειρίζεται κάποια ερευνητικά προγράμματα και είμαι σε ένα από αυτά ως ερευνητής.
@Remedy
Με αυτόν τον άνθρωπο έχω δουλέψει πολλά χρόνια μαζί. Ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα, η δουλειά ήταν ομαδική οπότε νιώθω μια πικρία. Δεν μαρέσει να ακούω κράξιμο. Δεν κάνω μια δουλειά γιατί απλά έψαχνα μια δουλειά. Κάνω την δουλειά που ήθελα, υπήρξα καλός φοιτητής, προσπαθούσα πάντα και δεν μαρέσει να μου φέρονται σαν τον απροσάρμοστο μαθητή που δεν παίρνει τα γράμματα. Ταυτόχρονα έχω δουλέψει τόσες και τόσες απλήρωτες ώρες για να ακούσω ότι δεν δουλεύω αρκετά.
Δεν ήταν η μοναδική μου δουλειά αυτή, σαν ελεύθερος επαγγελματίας είμαι, παρέχω υπηρεσίες. Περισσότερο μπήκα στο πρόγραμμα για να τον βοηθήσω, είχα εναλλακτικές όπως και τώρα έχω. Δεν είναι θέμα ότι θα μείνω άνεργος απλά από τις άλλες μου ασχολίες θα προέρχεται το εισόδημα μου και στα ίδια θα φτάσω.
Με πήρε ήδη σήμερα και μου είπε ότι απλά είχαμε ένταση κτλ και τα χουν αυτά οι συνεργασίες (και βασικά έχει μείνει με ένα πρόγραμμα στον αέρα και θα πέσουν να τον φάνε). Δεν είμαι εκδικητικός, ούτε μαρέσει να τσακώνομαι ούτε τίποτα. Απλά αν μου φερθείς άσχημα δεν ξανα ασχολούμαι. Δηλαδή τώρα απλά αυτός είναι μόνος του, δεν με νοιάζει να κλείσω την πόρτα. Δεν θέλω να τον ξαναδώ όμως. Είναι και κάπως συναισθηματικό γιατί αυτός ο άνθρωπος υπήρξε πρότυπο και έμπνευση για μενα και πλέον απλά εύχομαι μην γίνω ποτέ τέτοιος μαλάκας.