Άγχος για την αλλαγή ή μη εργασίας
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες,
είμαι καινούργια στο Forum και χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχει και μπορώ να μοιραστώ τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μου μαζί σας.
Εδώ και σχεδόν 6 μήνες, εργάζομαι σε ένα γραφείο που σχετίζεται άμεσα με το αντικείμενο το σπουδών μου και είναι η πρώτη εργασιακή εμπειρία που είχα ποτέ. Οι συνάδελφοι είναι μια χαρά, ο μισθός αρκετά ικανοποιητικός για πρώτη εργασία και μου παρέχεται και ασφάλιση με ότι προβλέπεται από το νόμο, κάτι που ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, στις μέρες μας δεν είναι καθόλου δεδομένο δυστυχώς. Παρόλα αυτά τα θετικά, η εργοδότρια μου είναι πολύ οξύθυμη και κυκλοθυμική κάτι που με έχει ζορίσει ψυχολογικά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Ότι κάνω πρέπει να περνάει από εκείνη για έλεγχο και είναι αρκετά επικριτική. Κάνω συνεχώς λάθη και νιώθω ότι έχω μπλοκάρει. Παθαίνω κρίσεις πανικού και καμιά φορά πάω στο μπάνιο εν ώρα εργασίας για να πάρω βαθιές ανάσες γιατί φοβάμαι τι θα ακούσω από εκείνη. Παρόλο που είμαι 6 μήνες εκεί, δεν νιώθω τόση άνεση στο να την ρωτάω πράγματα για να μπορέσω να μάθω και να εξελιχθώ. Όταν έρχεται Κυριακή βράδυ νιώθω απαίσια που θα ξημερώσει η Δευτέρα και πολλές φορές δυσκολεύομαι να κοιμηθώ. Όλη μου η ζωή το τελευταίο διάστημα γυρίζει γύρω από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθω και αισθάνομαι ότι κάθε μέρα ζω την ίδια μέρα. Δουλειά - Άγχος- Σπίτι- Άγχος - Ύπνος - Άγχος - Δουλειά. Επειδή τέλος του μήνα λήγει η 6μηνη σύμβαση που μου είχε κάνει (αλλά έμαθα από άλλους ότι λογικά θα μου την ανανεώσει), σκέφτομαι να της πω ότι θέλω να φύγω γιατί δεν αντέχω άλλο, νιώθω άχρηστη και ότι δεν κάνω τίποτα καλά. Όμως φοβάμαι το μετά. Μου έχει πέσει τόσο η αυτοπεποίθηση και νιώθω ότι όπου αλλού και να πάω δεν θα τα καταφέρω. Ότι δεν μπορώ να πάρω τη ζωή στα χέρια μου και με παραλύει ο φόβος. Είναι η σωστή απόφαση το να φύγω από εκεί άραγε ή μήπως είμαι φυγόπονη και υπερβολική; και αν φύγω, τι να πω ως δικαιολογία; να πω την αλήθεια; Ξέρω ότι έχω δυνατότητες αλλά νιώθω ότι έχω μπλοκάρει τόσο στο συγκεκριμένο γραφείο που δεν μπορώ να κάνω ούτε τα βασικά. Είμαι νέα και έχω όνειρα και θέλω να πετύχω στη ζωή μου. Είναι άραγε τόσο δύσκολο να βρει κανείς μια δουλειά που να τον ευχαριστεί και να νιώθει καλά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων που διαβάσατε τη δημοσίευση μου. Κάθε απάντηση καλοδεχούμενη.