Τι κάνετε για να νιώσετε καλύτερα;
Πάμε να δούμε τι μας βοηθάει να βγούμε από τον όλεθρο των άσχημων συναισθημάτων προσωρινά. Γράψτε τι σας βοηθάει. Θα γράψω τι με βοηθάει, τι πιστεύω ότι μπορεί να με βοηθήσει κτλ
Με βοηθάει :
να κάνω ένα μπάνιο (με ανακουφίζει προσωρινά)
να τρώω ένα κανονικό γεύμα που θα είναι θρεπτικό (φρουτοσαλάτα/σαλάτα/κρέας με λαχανικά)
να βγαίνω με μια καλή παρέα είτε δική μου είτε άλλων. Γενικά ευχάριστα άτομα που θα με κάνουν να ξεχάσω για λίγο, κάτι θα πουν, θα γελάσουμε, άσχετα με το θέμα μου. (Αυτή η λύση δε με βοηθάει όταν είμαι σκατά γιατί απορρίπτω κάθε έξοδο και κάθε κοινωνική συναναστροφή. Με έχει βοηθήσει όμως όταν είμαι μέτρια στεναχωρημένη)
να μιλήσω τηλ με ένα φίλο που πάντα με στηρίζει και θα κάτσει να ασχοληθεί και θα κάτσει να προσπαθήσει για να είμαι καλά
(Βοηθάει στις άσχημες καταστάσεις)
να έχω κάτι στο νου μου ότι θα κάνω αύριο που είναι exciting που δεν κάνω συχνά και έτσι μόνο και μόνο να το σκέφτομαι με συναρπάζει και δεν πέφτω τόσο βαθιά στο λάκκο των συναισθημάτων
να ακούσω καταθλιπτική μουσική και να κλάψω (βοηθάει στις πιο άσχημες καταστάσεις εβερ-αλλα την επόμενη μέρα δεν είμαι καλά επίσης. Απλά με ανακουφίζει προσωρινά όταν δεν με καταλαβαίνει κανείς)
να κάνω ψώνια. (Αλλά και πάλι. Αν είμαι σκατά ψυχολογικά δε βγαίνω καν)
Το να δουλεύω με βοηθάει με χαλαρώνει ξεχνιέμαι ανεβάζει τη διάθεση μου επειδή νιώθω χρήσιμη, παραγωγική και νιώθω ότι προχωράω και δε με μένω στάσιμη σε προβλήματα σκέψεων κτλ (αυτή η λύση δυστυχώς ενώ είναι τόσο αποτελεσματική δεν είναι τόσο συχνή/εφικτή επειδή δεν έχω σταθερή δουλειά)
Τι δε με βοηθάει:
Να δω ταινία. Με αποπροσανατολίζει από το συναίσθημα που πρέπει να νιώσω και δε με βοηθάει καθόλου ίσα ίσα μού σπάει τα νεύρα
Το να έρθουν και να με ρωτάνε τι έχεις, άτομα που δε θέλω να τους πω
Το να μού λένε πάμε μια βόλτα ενώ δε θέλω γιατί δεν είμαι καλά
Το να κάνω δουλειές στο σπίτι δε με βοηθάει να νιώσω καλύτερα
Το να κάνω τα χόμπι μου δε με βοηθάει γιατί δε θα κάνω τίποτα όταν δεν είμαι καλά απλά θα κάθομαι και θα το ζω
Το να έρθουν και να μού λένε τι κάνεις; Και να κάθονται να μού λένε τα νέα τους ενώ έχω τον πόνο μου. Με εκνευρίζει αφάνταστα και δυσκολεύομαι να προσποιηθώ ότι είμαι καλά κι αυτό με κάνει χειρότερα μετά γιατί νιώθω ότι είμαι εγωκεντρική και δίνω σημασία μόνο σε μένα και όχι στους άλλους
Δε με βοηθάει να βγω να περπατήσω γιατί δε θέλω να κάνω τίποτα. Αν κλαίω μέσα στο σπίτι θα κλαίω και έξω. Μέσα έχω και το κρεβάτι μου, γιατί να βγω;
Δε θέλω να βλέπω εμψυχωτικα βίντεο γιατί δε με βοηθάνε όταν δεν είμαι καλά, ίσα ίσα μού υπενθυμίζουν να είμαι καλά και το πόσο σημαντικό είναι, και εγώ εκείνη την ώρα παλεύω με τα συναισθήματα μου δεν τα καταφέρνω και είναι σα να μού λένε "δεν τα κατάφερες να είσαι καλά"
Πείτε τι σας βοηθάει και τι όχι.
Δεν έχω κατοικίδιο και ούτε θα πάρω. Δε θέλω να διαβάζω βιβλία όταν δεν είμαι καλά.