ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ
Ο φίλος μου νοσηλεύτηκε για 50 ημέρες σε ψυχιατρική κλινική. Η οικογένεια και ο γιατρός του μου είπαν ότι πάσχει από βαριά κατάθλιψη με κάποια ψυχωτικά χαρακτηριστικά (φωνές) τα οποία υποχώρησαν πολύ γρήγορα με φαρμακευτική αγωγή. Ξέρω ότι παίρνει risperdal, akineton και trileptal. Γνωρίζει κανείς κάτι για αυτό το συνδυασμό?
Πρόκειται για άτομο ιδιαίτερα ευαίσθητο με καλλιτεχνική φύση. Βγήκε πριν τρεις ημέρες και προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτό που ονομάζουμε "κανονική" ζωή. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην απώλεια της εργασίας του και τώρα πρέπει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Είναι 36 ετών.
Δεν γνωρίζω από ψυχικές παθήσεις και δεν σας κρύβω ότι όταν μπήκε στην κλινική ένιωσα πως όλα διαλύονται γύρω μου και όπως ο καθένας μέσα στην άγνοιά του, αναρωτήθηκα αν έπρεπε να μείνω ή να φύγω.
Αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο και μαζί έχουμε όνειρα για το μέλλον. Θα μπορέσει να εργαστεί? Θα μπορέσει να γίνει πατέρας όπως θέλει? Θα μπορέσω εγώ να τον κάνω ευτυχισμένο? Θα είναι ποτέ πάλι ο παλιός του εαυτός?
Ποιά θα πρέπει να είναι η στάση μου? Πώς μπορώ να τον βοηθήσω? Κάθε συμβουλή δεκτή!
Για ένα μόνο είμαι βέβαιη: ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ!