Originally Posted by
Greek_mistis
Θελω να μοιραστω 2 ιστοριες. 1) Διχως επισημη διαγνωση αλλα με βαση οσα διαβαζω απο ειδικους, πρεπει να ειμαι Psychopath κ αυτο ισως εξηγει πολλα. και 2) σχετικα με τις γυναικοκτονιες κτλ, ολα μα ολα ξεκινανε απο το σπιτι κ πως μεγαλωνουν τα παιδια κ τα αγορια. Μεγαλωσα σε ενα σπιτι με πολυ ενταση, ποτε δε χωρισαν ομως. Απεκτησα ομως πολυ αγχος, νευρα και αντιδραση , προβληματα με υπνο, τρομερα προβληματα να διατηρησω φιλιες . Δε το εκανα απο κακια, αλλα ειχα μια ρομαντικη ιδεα για τους ανθρωπους, ξερετε οτι ειναι ολοι ειλικρινεις, οτι οι σχεσεις κρατανε για παντα, οτι ακομα κ αν εχεις προβληματα ( οπως ειχαν οι γονεις μ) θα εισαι για παντα μαζι κτλ. Οταν πηγα φοιτητης , παιδι απο επαρχια κ μεγαλωμενος σε φουσκα, φουλ προστατευμενος κ με ιδεες που καμια σχεση δεν ειχαν με την πραγματικοτητα, επαθα μεγαλο σοκ. Οταν ειδα οτι οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι χαλαρες και αναλωσιμες τις περισσοτερες φορες, επαθα καταθλιψη. Κλειστηκα πολυ στον εαυτο μου κ πλακωνομουν συνεχεια με τις φιλιες μου γιατι ηθελα παραπανω. Τελικα κατεληγα να ζηταω και συγνωμη και αν γυρναω μετανιωμενος αλλα ποτε χαρουμενος . καθαρα απο αναγκη κ να αποφυγω τη μοναξια...
Οσον αφορα τα ερωτικα... εφτασα 26 χρ για να κανω κατι. Ενω ημουν εμφανισιμος, φοβομουν κ ακομα φοβαμαι τις γυναικες. ποτε δεν απεκτησα παιδεια, ανεση με το αλλο φυλο. κ ολα ξεκινησαν απο το σπιτι. Εφαγα πολυ απορριψη απο το αλλο φυλο, σε σημειο που δε μπορουσα να το εξηγησω. καποια στιγμη με το γυμναστηριο κτλ, απεκτησα αυτοπεποιθηση και καταφερα να κανω καποια πραγματα. Ομως σε ολες τις σχεσεις, ενω ξεκιναγα σαν απιαστο ονειρο για τις κοπελες, κατεληγα να με χωριζουν κ μαλιστα να μην θελουν ουτε να με δουν ζωγραφιστο. κ αυτο με πληγωνε παντα περισσοτερο. Προσπαθησα να δω τι κανω λαθος, προσπαθησα να διορθωσω τα δικα μου λαθη, καθως παντα κοιταγα εμενα πρωτα κ παντα η καταληξη η ιδια. Καπως εκανα καποιες παρεες, παντα φαινομουν κατι ''εξωτικο '' και αξιο διερευνησης να το πω για τους αλλους κ παντα ειχα κοσμο να θελει να με γνωρισει ή ή να κανουμε παρεα. Λιγο η καλη εμφανιση, λιγο το μυστηριο οτι δν μιλαγα πολυ, παντα προκαλουσε το ενδιαφερον. Στη πορεια απογοητευομουν απο τις προσδοκιες απο τις φιλιες μου. Δε μπορουσα να δεχτω βασικα οτι υπαρχουν και χαλαρες φιλιες, πχ φιλιες που θα πας απλα για καφε κ τπτ παραπανω. Ενιωθα οτι με χρησιμοποιουν, ηθελα βαθυτερες σχεσεις και σεβασμο! οι περισσοτερες φιλιες μου ακολουθουσαν ενα μοτιβο ( οπως και οι ερωτικες...) Τρομερη περιεργεια ποιος ειμαι, πολυ μεγαλο ενδιαφερον , μετα οκ χαλαρα, και στο τελος φτησιμο. απο τη πλευρα μου τι αλλαζε παντα? κ το αναγνωριζω... ειχα κ εχω τοση αναγκη να συναναστραφω με κοσμο ( ειμαι σαν τον πεινασμενο , ειδικα πλεον) που ανοιγομουν πιο ευκολα κ εντονα. + ολοι καταλαβαιναν οτι ειμαι καλο παιδι...
Δε ξερω αν αυτο ξενερωνε τον κοσμο ή αν δημιοργουσε μια αντιθεση ξενερωτικη σε σχεση με το μυστηριο-κακο παιδι που φαινοταν απο μακρια...
Καποιες απο αυτες τις σκεψεις μου τις εχουν πει παιδια που εκανα παρεα, ως παρατηρησεις της ''αποτυχιας μου''.
οτι ειμαι αυτοκαταστροφικος επισης...
Παραλληλα, ισως να γνωριζα κ καποια κοπελα μεσω της παρεεας που εκανα κατα καιρους με κοσμο.
Το μοτιβο το ιδιο.
Εχω ακουσει ενδεικτικα ατακες του στυλ ''πιο πιθανο να πεσει μετεωρητης παρα να ασχοληθει αυτος με μενα'' ή να ΜΗΝ μου απανταει κοπελα στην προταση μου για ραντεβου γιατι δεν πιστευε οτι ασχοληθηκα μαζι της... (και δεν μιλαμε για ασχημες η μετριες η τοσο ανασφαλεις κοπελες). Η αληθεια ειναι οτι ολοι νομιζαν οτι εκανα τρελα οργια κ εμπειριες με κοπελες. Ειχα αυτο το στυλ. Η αληθεια ειναι οτι πηγα 26 χρ να κανω κατι,( φοβος, ανασφαλειες, ισως κ μισογυνισμος) .
Στις λιγες (2-3) αποκλειστικες σχεσεις που εχω κανει απο τα 26 μεχρι 38 , παντα ξεκιναγα τρομερα ψηλα, οι κοπελες γουσταραν παρα πολυ, εγω ημουν ψιλοαδιαφορος σχεδον φιλικα απο εμενα ( ισως κ λογω αποχης ή συνηθειας στη μοναξια μου), κ κατεληγα να κανουμε σχεση, να κολλαω και να με χωριζουν τρεχωντας μετα απο μηνες /χρονια.
Αυτα για τις αποκλειστικες σχεσεις που εκανα. Που γουσταρα δηλαδη κι εγω... Παντα κατεληγα χαμηλα στα ματια τους, μετα απο 1-2 χρονια κ παντα μεσα απο τρομερους καυγαδες....
Στις πιο χαλαρες σχεσεις και στα εφημερα, παντα εφευγα εγω. Οταν δεν γουσταρα πολυ ( γουσταρα αλλα οχι πολυ ειτε χαρακτηρα ειτε εμφανιση), παντα ειχα αλλο προσωπο σε σχεση με τις αποκλειστικες σχεσεις μου. Μολις αντιλάμβανομουν οτι δεν γουσταρα πολυ ( μονο αν γουσταρεις πολυ αξιζει πιστευω), η αντιλαμβανομουν ασυμφωνια αμοιβαιοτητα διαφορα νοοτροπιας κτλ / 'η ακομα κι ελλέιψη σεβασμου, εφευγα πολυ γρηγορα και χωρις δραματα...
Σε αντιθεση με τις αποκλειστικες σχεσεις που ΠΑΝΤΑ ακολουθουμε το παραπανω μοτιβο, παντα φυσικα με χωριζουν εκεινες και παντα με δραματα...
η καταληξη μετα τους χωρισμους ξερετε ποιος ηταν ? 2-3 χρονια μονος διχως καν να μιλησω σε κοπελα, προφανως ουτε ραντεβου ή φλερτ...
κ καποια στιγμη καποια κακομοιρα τυφλη που δεν ηξερε με τι τερας εμπλεκε, εμφανιζοταν
(ολο κ πιο σπανια λογω ελλειψης παρεας). η τελέυταια φανταστειτε ηταν κονε της μανας μου μετα απο 3 χρονια που δεν ειχα μιλησει καν σε κοπελα. Και ηταν μια κοπελά που με ειχε δει στο οικογενειακο κυκλο κ ειχε πολυ μεγαλο ενδιαφερον για εμενα για πολύ καιρο διχως εγω να το γνωριζω φυσικα.. Οταν αποφασισα να ξανασχοληθω με το αλλο φυλο, προφανως δεχτηκε να βγουμε ( δε το πιστευε οταν της εστειλα...) και φυσικα κατεληξε σε μια πολυ ομορφη ρομαντικη σχεση . καποια στιγμη προφανως επισης, με χωρισε κ εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μ. Εκεινη προχωρησε κ μαλιστα παρα πολυ γρηγορα κ μαλιστα ειναι πολυ καλυτερα μακρια μου οπως ολες. Εγω μονος κλασσικα, ουτε εχω μιλησει σε κοπελα εδω κ 1.5 χρονο. Το ιδιο μοτιβο ολης της ζωης μου. Μια βασικη διαφορα που το κανει ακομα πιο δυσκολο? οτι πλεον εχω κουραστει πολυ, δεν εχω κ τη ψυχολογικη δυναμη ουτε τη σωματικη να ασχοληθω με αλλη. Δεν πιστευα οτι θα κατεληγε ετσι παλι . Πλεον δε βρισκω κ νοημα να ξανακανω κατι καθως ειναι σα να βλεπω ταινια σε επαναληψη! + με καλυπτε παρα παρα πολυ σε πολλα κομματια οποτε πλεον εχει μπει και κατι πολυ απλο κ πρακτικο, δηλ δεν μ αρεσουν ευκολα κοπελες που βλεπω! δε θα εβγαινα με καποια που δεν μ θα αρεσε εξισου! να το πω κ κυνικα, δυσκολα να συναντησω κοπελα να μ αρεσει τοσο εξωτερικα για αρχη κ στη συνεχεια να ειναι αμοιβαιο αλλα και να με κερδισει με εσωτερικα χαρακτηριστικα.
Δε λεω οτι ηταν ιδανικη,. ισα ισα εχω δει εναν αλλο ανθρωπο απο τοτε που χωρισαμε. δν εχει καμια σχεση με αυτο που γνωρισα κ εβγαινα. και δεν ειμαι σιγουρος οτι θα μ αρεσε αν την γνωριζα τωρα...
Σιγουρα δεν εχει βοηθησει οτι εχω κλειστει , επισης δεν εχω παρεες να ηρεμησω να κοινωννικοποιηθω ακομα και να εκφραστω ερωτικα καποιια στιγμη ρε παιδακι μου , και δε μπορω να δεχτω τις κυνικες συμβουλες '' δωσε ευκαιριες σε ανθρωπους, κανε παρεες '' λες και ξαφνικα στα 38 θα αποκτησω παρεες η θα αλλαξω λες και προκειται για παραγγελια...η λες και δε το προσπαθησα ΠΟΛΥ!
Τελος παντων, και ψυχοθεραπειες δοκιμασα καποια στιγμη και πιστευω οτι ειμαι πολυ σκληρος κριτης του εαυτου μου... Παντα όμως ενιωθα ότι ξερω περισσοτερα από τον θεραπευτη ότι με διεκπεραιωνε ότι μ ελεγε κλασσικες ατακες, ότι ημουν 50 ευρω….ισως κ ότι ηθελε να με ξεπεταξει.
τελος, θελω να μοιραστω οτι καποτε ειχα χτυπησει κοπελα που βγαιναμε ( ηταν η δευτερη σχεση μου, κ σιγουρα πρωτη φορα εμπλεκα με καποια ''εμπειρη'' θα ελεγα κοπελα), πανω σε καυγα. ποτε δε το συγχωρησα στον εαυτο μου αυτο, ακομα κ οταν βρεθηκαν ανθρωποι να με δικαιολογησουν. Εγω δεν ηθελα κ δε θελω να ειμαι αυτος. το πληρωσα ακριβα , με κυνηγησαν οι γονεις της και χαιρομαι για αυτο. κ χαιρομαι γιατι ενω ζω σε ενα περιβαλλον - κρητη- που το χαστουκι στην ασεβεια κ τον καυγα ειναι ψιλοοκ, για μενα ειναι εγκλημα. Νιωθω εστω κ λιγο υπερηφανος γιατι στο τελευταιο χωρισμο, ενω πληγωθηκα πολυ, κ ενω με προσεβαλε με ασχημους χαρακτηρισμους κ βρισιες, δεν αντεδρασα , δεχτηκα το χωρισμο κ κρατησα ολο το πονο μεσα μ. αλλα κρατησα κ την αξιοπρεπεια μου.
θα μου πεις τι να το κανω… όταν για άλλη μια φορα η καταληξη μου είναι η ιδια, 1.5 χρονο μονος, διχως παρεες, διχως συντροφια, διχως ευκαιρια να προχωρησω κ εγω. Και ο 1.5χρονος θα γινει 2χρ , 3 χρονια κτλ όπως κάθε άλλη φορα. Όχι γιατι θελω να προκαλέσω εγω στον εαυτο μου αυτό αλλα γιατι ρε γμτ πλεον ξερω κ εμενα και το μοτιβο της ζωης μου, ως ένα σημειο οκ να μεινεις μονος , ισως είναι και πιο σωστο από το ξεπερασεις κατι με κατι καινουργιο, ισως είναι και μια τιμωρια, ισως μια διαδικασια αυτογνωσιας ( αυτή μπορει να γινει βεβαια ενώ εχεις κ καμια παρεα -φιλους…)
Τελος, ποτε δε καταλαβα πως πολλες παρεες μου θεωρουσαν αυτονοητο οτι αν μ γνωρισουν μια φιλη τους , θα κανω κατι σοβαρο. Εγω δεν ειχα ποτε δικαιωμα να κανω κατι χαλαρο η να χωρισω τον αλλο, η να την απορριψω αν δεν μ αρεσε!και ξερετε γιατι? γιατι ημουν παντα το καλο παιδι στα ματια τους ... κ το καλο παιδι δεν εχει δικαιωμα να χωρισει ουτε να κανει κατι εφημερο...